Gå direkte til sidens hovedinnhold Gå til hovedmenyen Gå til språkvelgeren

På denne hjemmesiden brukes det informasjonskapsler (“cookies”). Noen informasjonskapsler er nødvendige for at nettstedet skal fungere som det skal. Andre informasjonskapsler brukes for å optimalisere din brukeropplevelse og for at vi og våre samarbeidspartnere skal kunne tilby deg relevant markedsføring. Ved å trykke på “jeg samtykker” godkjenner du vår bruk av informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger i henhold til vår personvernpolicy. I personvernpolicyen kan du også lese mer om hvordan du kan slette eller blokkere informasjonskapsler samt trekke tilbake ditt samtykke.

Fakturering leverandører

Ved fakturering av varer og tjenester til PostNord AS skal det benyttes elektronisk faktura.

Du finner informasjon om fakturering og krav til fakturainnhold i vår Implementeringsguide PostNord AS.

Vår målsetning er å redusere kostnadene både for oss som selskap og for dere som leverandør. I tillegg forkorter vi behandlingstiden og kvaliteten per faktura samtidig som vi gjør en betydelig felles innsats for miljøet.

Krav​ til innhold

Alle faktura må inneholde opplysninger i tråd med bokføringsloven.

PostNord AS har tilpasset seg disse kravene og du kan finne informasjon om hvilke krav som vi har til faktura ved å lese Implementeringsguiden​.

Alle fakturaer må inneholde fakturareferanse, og bestillers navn eller avdeling.

Fakturaadresse

Elektronisk faktura

E2B: NO984054564MVA
EHF: 9908:984054564

Fakturaadresse

PostNord AS
Postboks 204
6301 Åndalsnes

For mer informasjon om faktura, kontakt oss på telefon +47 71 22 66 38.

Hva er elektron​isk faktura?

Elektronisk faktura er en faktura som overføres elektronisk fra fakturautsteder til fakturamottaker og som kan importeres i fakturamottakers økonomisystem og behandles maskinelt.

PDF-vedlegg eller e-postvedlegg regnes ikke som elektronisk faktura ettersom denne type faktura ikke kan importeres i mottakers økonomisystem.

Hvordan starte med​ e-faktura

Det er ikke nødvendig å inngå en formell avtale mellom utsteder og mottaker, men for at den tekniske utvekslingen skal fungere er en avhengig av at fakturamottaker har et system som kan behandle meldinger.

Utsteder må validere meldingene mot spesifikasjonene.

Leverandøren må ha et system på plass for å kunne sende elektronisk faktura og leverandøren må være tilknyttet en meldingssentral eller aksesspunkt som fasiliteter utvekslingen av elektronisk faktura.