Gå direkte til sidens hovedinnhold Gå til hovedmenyen Gå til språkvelgeren

På denne hjemmesiden brukes det informasjonskapsler (“cookies”). Noen informasjonskapsler er nødvendige for at nettstedet skal fungere som det skal. Andre informasjonskapsler brukes for å optimalisere din brukeropplevelse og for at vi og våre samarbeidspartnere skal kunne tilby deg relevant markedsføring. Ved å trykke på “jeg samtykker” godkjenner du vår bruk av informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger i henhold til vår personvernpolicy. I personvernpolicyen kan du også lese mer om hvordan du kan slette eller blokkere informasjonskapsler samt trekke tilbake ditt samtykke.

NETTHANDEL I NORDEN HALVÅRSRAPPORT 2017

Fremtidens levering kreveret bredt spekter av alternativer

Hvis forbrukerne selv får velge, vil de i fremtiden helst få varene levert til en låst og sikker vareboks i tilknytning til hjemmet.

Det er imidlertid viktig å være klar over at det kreves en del innovative løsninger for å utvikle dedikerte steder for dette, særlig i hus der det bor flere familier. Leveringsalternativer som innebærer at leverandøren kommer inn i den private sfæren, f.eks. bilen eller hjemmet, havner nederst på listen.

Man kan se et tydelig aldersmønster i de forskjellige alternativene. Eldre forbrukere er betydelig mer konservative enn yngre. Jo yngre forbrukerne er, desto mer villige er de til å teste ut innovative leveringsalternativer. Ved å foreta en generell sammenligning mellom landene kan man se at finnene virker mest progressive, mens svenskene er litt mer motvillige overfor nye leveringsmåter.

Hovedkonklusjonen er at alle leveringsalternativene på listen lokker til seg en betydelig mengde forbrukere, noe som kan anses som et tegn på den bredden av leveringsalternativer som i fremtiden kommer til å kreves av nettbutikkene for å nå en så stor del av markedet som mulig.

I hvilken grad vil du at leveringen skal skje på følgende måte i fremtiden? 1. Levering til en sikker, låst vareboks utenfor huset mitt. 2. Levering dit jeg er innen en time etter at jeg har bestilt varen på nettet. 3. Varen leveres inn i mitt hus (leverandøren får en engangskode). 4. Levering til en pakkeautomat. 5. Levering via selvkjørende kjøretøy. 6. Varen leveres til min bil via bagasjedøren. 7. Levering samme dag. 8. Levering via drone.
Last ned Netthandel i Norden Halvårsrapport 2017 Last ned Netthandel i Norden Halvårsrapport 2017

Få tilgang til hele rapporten

Last ned rapporten og få innsikt i netthandelstrender, forbrukerpreferanser og utsikter for 2017.

Last ned Netthandel i Norden Halvårsrapport 2017