Gå direkte til sidens hovedinnhold Gå til hovedmenyen Gå til språkvelgeren

På denne hjemmesiden brukes det informasjonskapsler (“cookies”). Noen informasjonskapsler er nødvendige for at nettstedet skal fungere som det skal. Andre informasjonskapsler brukes for å optimalisere din brukeropplevelse og for at vi og våre samarbeidspartnere skal kunne tilby deg relevant markedsføring. Ved å trykke på “jeg samtykker” godkjenner du vår bruk av informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger i henhold til vår personvernpolicy. I personvernpolicyen kan du også lese mer om hvordan du kan slette eller blokkere informasjonskapsler samt trekke tilbake ditt samtykke.

NETTHANDEL I NORDEN HALVÅRSRAPPORT 2017

Manglende valgfrihet gir mindre salg

Det er svært viktig for de nordiske forbrukerne å kunne velge hvordan en vare skal leveres. 4 av 5 mener at det er viktig å kunne velge det leveringsalternativet som passer best.

Langt fra alle har imidlertid mulighet til å velge. I Danmark og Finland har cirka 3 av 5 denne muligheten. I Sverige og Norge drøyt 2 av 5.

Manglende valgfrihet gir mindre salg
Lyseblå søyle: "Tenk tilbake på siste gang du kjøpte en vare/varer på nettet. Kunne du velge hvordan varen skulle leveres?" Mørkeblå søyle: "Det er viktig at jeg kan velge hvordan varen skal leveres (f.eks. om den skal leveres til et bestemt utleveringssted, i postkassen eller hjem (hjemlevering). (Andel som svarte Svært viktig eller Ganske viktig.)" Grunnlag: Har kjøpt varer på nettet de siste 30 dagene.

Konsekvensen for nettbutikker som ikke tilbyr forbrukerne den fleksibiliteten i hverdagen som de krever, kan bli drastisk. 25% av de nordiske nettkundene har det siste året avstått fra å kjøpe en vare fordi det foretrukne leveringsalternativet ikke har vært tilgjengelig. Forbrukerne vil først og fremst ha billig og rask levering samt å kunne velge utleveringssted.

1 av 4 nordiske nettkunder har det siste året avstått fra å kjøpe en vare fordi foretrukket leveringsalternativ ikke har vært tilgjengelig.
Last ned Netthandel i Norden Halvårsrapport 2017 Last ned Netthandel i Norden Halvårsrapport 2017

Få tilgang til hele rapporten

Last ned rapporten og få innsikt i netthandelstrender, forbrukerpreferanser og utsikter for 2017.

Last ned Netthandel i Norden Halvårsrapport 2017