Gå direkte til sidens hovedinnhold Gå til hovedmenyen Gå til språkvelgeren

På denne hjemmesiden brukes det informasjonskapsler (“cookies”). Noen informasjonskapsler er nødvendige for at nettstedet skal fungere som det skal. Andre informasjonskapsler brukes for å optimalisere din brukeropplevelse og for at vi og våre samarbeidspartnere skal kunne tilby deg relevant markedsføring. Ved å trykke på “jeg samtykker” godkjenner du vår bruk av informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger i henhold til vår personvernpolicy. I personvernpolicyen kan du også lese mer om hvordan du kan slette eller blokkere informasjonskapsler samt trekke tilbake ditt samtykke.

Netthandel for 213,6 milliarder kroner

Netthandel for 213,6 milliarder kroner

De nordiske forbrukerne mener at de har netthandlet for til sammen 213,6 milliarder kroner i løpet av 2016. Sverige har den største befolkningen og den høyeste andelen nettkunder, noe som førte til at svenskene handlet for det høyeste beløpet i Norden, 82,3 milliarder kroner. Nordmenn handlet mest per person; 1691 kroner per måned.

Den nordiske netthandelen drives først og fremst av at forbrukerne kan få tilgang til varer de ikke kan finne i fysiske butikker i nærheten. Et større tilbud samt bekvemmelighet og lavere priser har siden netthandelens begynnelse vært de fremste konkurransefortrinnene sammenlignet med fysiske butikker.

Det finnes noen store forskjeller landene imellom med tanke på hvorfor kundene har valgt å handle på nett. Finnene angir i større grad enn andre land at lavere priser er motivasjonen. Svenskene er i større grad enn de nordiske naboene sine glade for å slippe å stå i kø i fysiske butikker.

De varene som netthandles mest i Norden, er klær og sko, fulgt av medieprodukter og hjemmeelektronikk. Mønsteret ser tilsvarende ut i alle nordiske land, men med visse forskjeller. I Danmark er det vanligere å handle dagligvarer enn i andre land. Dagligvarehandelen var pionerer innen netthandelen i Danmark. Dessuten har landet en lang tradisjon med hjemleveringer.

Svensker handler skjønnhets­ og helseprodukter i betydelig større grad enn de andre i Norden. Dette skyldes at skjønnhetsbransjen har mange sterke aktører, samt at apotekvarer selger bra, med både spesialiserte nettbutikker og tradisjonelle fysiske aktører som har tatt skrittet over til digital handel.

Last ned Netthandel i Norden 2017

Last ned Netthandel i Norden 2017

Last ned rapporten og les deg opp på alle de ferskeste netthandelstrendene i Norden.

Last ned rapporten