Gå direkte til sidens hovedinnhold Gå til hovedmenyen Gå til språkvelgeren

På denne hjemmesiden brukes det informasjonskapsler (“cookies”). Noen informasjonskapsler er nødvendige for at nettstedet skal fungere som det skal. Andre informasjonskapsler brukes for å optimalisere din brukeropplevelse og for at vi og våre samarbeidspartnere skal kunne tilby deg relevant markedsføring. Ved å trykke på “jeg samtykker” godkjenner du vår bruk av informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger i henhold til vår personvernpolicy. I personvernpolicyen kan du også lese mer om hvordan du kan slette eller blokkere informasjonskapsler samt trekke tilbake ditt samtykke.

Finland lengst fremme når detgjelder handel fra utlandet

Har du den siste måneden kjøpt varer på nettet fra utlandet? (Ja)

Et bredere tilbud og lavere priser får mange forbrukere til å søke seg til utenlandske nettsteder når de skal handle på nettet.

I det første halvåret av 2017 oppga 1/3 av de nordiske forbrukerne at de har handlet på nettet fra utlandet.

Omfanget av handelen fra utlandet blir også et indirekte mål på hvor sterk den nasjonale handelen er i de forskjellige landene.

Sverige har den laveste andelen handel fra utlandet, noe som skyldes at landet har et velutviklet tilbud av produkter og nettbutikker i et bredt spekter av bransjer.

Norske og finske forbrukere må imidlertid gå til utenlandske aktører for å få alle sine innkjøpsbehov tilfredsstilt.

Last ned Netthandel i Norden Halvårsrapport 2017

Last ned hele rapporten

Last ned Netthandel i Norden Halvårsrapport 2017, og få tilgang til alle de nyeste tallene.

Last ned rapporten