Gå direkte til sidens hovedinnhold Gå til hovedmenyen Gå til språkvelgeren

På denne hjemmesiden brukes det informasjonskapsler (“cookies”). Noen informasjonskapsler er nødvendige for at nettstedet skal fungere som det skal. Andre informasjonskapsler brukes for å optimalisere din brukeropplevelse og for at vi og våre samarbeidspartnere skal kunne tilby deg relevant markedsføring. Ved å trykke på “jeg samtykker” godkjenner du vår bruk av informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger i henhold til vår personvernpolicy. I personvernpolicyen kan du også lese mer om hvordan du kan slette eller blokkere informasjonskapsler samt trekke tilbake ditt samtykke.

Hver 10. forbruker returnerer varer

1 av 10 nordiske nettkunder returnerer hver måned minst én vare som de har bestilt. De fleste forbrukerne som har returnert varer den siste måneden, har sendt tilbake en eller to varer.

Det er interessant at man i Finland returnerer mest i Norden, til tross for at man her handler mest fra utlandet. Dette skyldes trolig at man dels kjøper mye motevarer, dels at håndteringen av returer er smidig fordi den kan gjøres i pakkeautomater (vanlig i Finland).

Hver 10. forbruker returnerer varer
Hvor mange varer som du har kjøpt på nettet de siste 30 dagene, har du sendt i retur? (Andel som svarte at de har returnert minst én vare.) Grunnlag: Har kjøpt varer på nettet de siste 30 dagene.

Fri retur har i mange bransjer blitt en hygienefaktor, akkurat som fri frakt. Et stort flertall av innbyggerne i Norden mener at det er viktig å kunne returnere varer uten ekstra kostnader. En betydelig høyere andel kvinner enn menn mener at det er svært viktig med fri retur. Også her er det trolig kvinners høyere forbruk av motevarer som spiller en stor rolle.

85 prosent av de nordiske nettkundene mener at det er Ganske viktig eller Svært viktig at det er fri retur på varer som er kjøpt på nettet.
Last ned Netthandel i Norden Halvårsrapport 2017

Last ned hele rapporten

Last ned Netthandel i Norden Halvårsrapport 2017, og få tilgang til alle de nyeste tallene.

Last ned rapporten