Gå direkte til sidens hovedinnhold Gå til hovedmenyen Gå til språkvelgeren

På denne hjemmesiden brukes det informasjonskapsler (“cookies”). Noen informasjonskapsler er nødvendige for at nettstedet skal fungere som det skal. Andre informasjonskapsler brukes for å optimalisere din brukeropplevelse og for at vi og våre samarbeidspartnere skal kunne tilby deg relevant markedsføring. Ved å trykke på “jeg samtykker” godkjenner du vår bruk av informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger i henhold til vår personvernpolicy. I personvernpolicyen kan du også lese mer om hvordan du kan slette eller blokkere informasjonskapsler samt trekke tilbake ditt samtykke.

Kina klatrer til topps

Det siste året har det skjedd en omfattende endring i hvilke land (i utlandet) som innbyggerne i Norden velger å netthandle fra. Kina har på bare noen kvartaler klatret forbi tidligere kjemper som Storbritannia og USA.

Det er bare i Danmark at Storbritannia, med klassiske aktører som Asos og Amazon, beholder grepet om utenlandsforbrukerne. Velkjente markeder som Storbritannia, Tyskland og Sverige ser ut til å appellere til den danske forbrukerens mentalitet i høy grad. Trolig fordi opplevd kvalitet og rimelige priser blir en indirekte trygghetsfaktor.

I de andre landene handler nå hver 3. forbruker som handler fra utlandet, fra Kina. Gigantiske aktører som Alibaba, JD.com og Wish driver frem hele den kinesiske utviklingen.

Fra å ha vært et land for små hjemmeelektronikkdingser og klær er produktmiksen nå utvidet med alt fra skjønnhetsprodukter til husgeråd og biltilbehør. Det hele understøttet av et stort tilbud og lave kostnader som gjør at lengre leveringstid ikke spiller noen rolle.

Fra hvilke andre land har du kjøpt varer på nettet den siste måneden? Topp 5.
Fra hvilke andre land har du kjøpt varer på nettet den siste måneden? Topp 5.
Last ned Netthandel i Norden Halvårsrapport 2017

Last ned hele rapporten

Last ned Netthandel i Norden Halvårsrapport 2017, og få tilgang til alle de nyeste tallene.

Last ned rapporten