Gå direkte til sidens hovedinnhold Gå til hovedmenyen Gå til språkvelgeren

På denne hjemmesiden brukes det informasjonskapsler (“cookies”). Noen informasjonskapsler er nødvendige for at nettstedet skal fungere som det skal. Andre informasjonskapsler brukes for å optimalisere din brukeropplevelse og for at vi og våre samarbeidspartnere skal kunne tilby deg relevant markedsføring. Ved å trykke på “jeg samtykker” godkjenner du vår bruk av informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger i henhold til vår personvernpolicy. I personvernpolicyen kan du også lese mer om hvordan du kan slette eller blokkere informasjonskapsler samt trekke tilbake ditt samtykke.

Svenskene handler mest på nettet i Norden

6 av 10 personer i Norden handlet på nettet i første halvår av 2017. I gjennomsnitt handlet 11.043.000 personer i Norden på nettet hver måned.

Norden er et av de mest modne netthandelsmarkedene i Europa, mye takket være høy nettpenetrasjon og erfarne aktører som tidlig satte fart på bransjen.

Den høye modenhetsgraden har gjort at veksten i andelen forbrukere som handler på nettet, har nådd et slags platå. Salgsveksten drives i stedet først og fremst av at allerede eksisterende nettkunder øker sitt forbruk og sin frekvens.

Andel forbrukere som har handlet på nettet

Andel forbrukere som har handlet på nettet

Men det finnes likevel en forskjell mellom de nordiske landene når det gjelder modenhetsgrad. Sverige har høyest andel nettkunder, tett fulgt av Danmark og Norge. Den finske netthandelen henger litt etter, trolig på grunn av en kombinasjon av tidligere problemer med tillit til nettbutikker og at finnene fremdeles må handle en god del fra utlandet for å finne riktig tilbud og pris, noe som ikke passer for alle aldersgrupper.

Forbrukere som har handlet på nettet. Norge: 2.282.000 Sverige: 4.534.000 Finland: 1.803.000 Danmark: 2.424.000 Alle tall gjelder gjennomsnitt per måned (januar-juni). Grunnlag: Hele befolkningen
Norge: 2.282.000 Sverige: 4.534.000 Finland: 1.803.000 Danmark: 2.424.000
Last ned Netthandel i Norden Halvårsrapport 2017

Last ned hele rapporten

Last ned Netthandel i Norden Halvårsrapport 2017, og få tilgang til alle de nyeste tallene.

Last ned rapporten