Gå direkte til sidens hovedinnhold Gå til hovedmenyen Gå til språkvelgeren

På denne hjemmesiden brukes det informasjonskapsler (“cookies”). Noen informasjonskapsler er nødvendige for at nettstedet skal fungere som det skal. Andre informasjonskapsler brukes for å optimalisere din brukeropplevelse og for at vi og våre samarbeidspartnere skal kunne tilby deg relevant markedsføring. Ved å trykke på “jeg samtykker” godkjenner du vår bruk av informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger i henhold til vår personvernpolicy. I personvernpolicyen kan du også lese mer om hvordan du kan slette eller blokkere informasjonskapsler samt trekke tilbake ditt samtykke.

Black Friday gir pakkerekord
pressemelding

Black Friday gir pakkerekord

24 11 2017

Fredag 24. november er det klart for årets Black Friday. Stadig mer handles på nettet og bidrar til en rekordomsetning for PostNord pakkeleveranser. Stadig flere av nordmenns netthandelskroner havner i utlandet.

- For PostNord gir dette pakkerekord. For Black Friday har vi en prognose på 40% vekst fra i fjor. Mange butikker har utvidet fredagen til såkalt «Black Week» og vi venter samme vekst på ukesnivå. Så langt i år er veksten for pakker som er kjøpt på nettet og levert ut i butikk på 34%, sier kommunikasjons- og markedsdirektør Ole A. Hagen.

Flesteparten av disse varene handles i norske nettbutikker

PostNords månedlige måling av netthandelsmarkedet viser at 78% av nordmenn har handlet i norske nettbutikker, og 35% har handlet i utenlandske.

- Dette er i ferd med å jevne seg mer ut, sier kommunikasjons- og markedsdirektør Ole A. Hagen i PostNord.

1,2 millioner nordmenn ventes å handle for 2350 kr hver, ifølge undersøkelser gjort av Nordea1 og Opinion2.

PostNords målinger3 viser at vi i første halvår i år handlet mest fra Kina (33%), foran Storbritannia (27%) og USA (24%).

- Gigantiske aktører som Alibaba, JD.com og Wish driver frem hele den kinesiske utviklingen. Fra å ha vært et land for små elektroniske dingser og klær, er produktmiksen nå utvidet med alt fra skjønnhetsprodukter til husgeråd og biltilbehør, sier Hagen.

Totalt kjøpte nordmenn varer på nettet for 20,4 milliarder kroner i første halvår 2017. Samlet for Norden var beløpet 89,9 milliarder kroner.

Fakta om PostNord AS

PostNord AS er en del det nordiske konsernet PostNord. PostNord er 60 prosent eid av den svenske staten og 40 prosent av den danske staten. Samlet omsatte PostNord AS og øvrige datterselskaper i Norge for ca 4 mrd NOK i 2015. Selskapet har ca 1350 ansatte i Norge og 800 sjåfører. Hovedkontoret ligger på Alfaset i Oslo.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Da vil du motta nyheter innen netthandel, logistikk og kommunikasjon.
Få nyhetsbrev fra oss