Gå direkte til sidens hovedinnhold Gå til hovedmenyen Gå til språkvelgeren

På denne hjemmesiden brukes det informasjonskapsler (“cookies”). Noen informasjonskapsler er nødvendige for at nettstedet skal fungere som det skal. Andre informasjonskapsler brukes for å optimalisere din brukeropplevelse og for at vi og våre samarbeidspartnere skal kunne tilby deg relevant markedsføring. Ved å trykke på “jeg samtykker” godkjenner du vår bruk av informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger i henhold til vår personvernpolicy. I personvernpolicyen kan du også lese mer om hvordan du kan slette eller blokkere informasjonskapsler samt trekke tilbake ditt samtykke.

Nordmenn vil kjøpe julegaver på nett for over 5 milliarder

12.12.2017 16:14:43

Julehandelen på nettet går så det suser, og hittil har nordmenn kjøpt julegaver på nettet for drøyt 2,8 milliarder, ifølge PostNords årlige undersøkelse som tar temperaturen på den nordiske julehandelen.

Nordmenn har kjøpt julegaver for over 8 milliarder

Den positive starten på årets julehandel på nettet ser ut til å fortsette frem til jul. I undersøkelsen anslår de norske forbrukerne at de til sammen kommer til å kjøpe julegaver på nettet for over 5 milliarder kroner (nest mest i Norden etter Sverige). Prognosen for hele den nordiske julehandelen på nettet er på 21,2 milliarder kroner.

Julehandelen er i full sving, og nordmenn har allerede kjøpt julegaver for til sammen 8,1 milliarder kroner (mest av alle de nordiske landene).

Ny rekord for julehandel på nett

– Den nordiske julehandelen på nettet ser ut til å sette ny rekord. Frem til 5. desember i år hadde 38 % av alle nordmenn allerede kjøpt julegaver på nettet, og nesten 35 % av alle julegavekjøpene var gjort på nettet, sier Ole A. Hagen, kommunikasjons- og markedsdirektør i PostNord.

De mest populære julegavene blant nordmenn som allerede har kjøpt julegaver på nettet er klær og sko, hjemmeelektronikk, bøker og leker.

Shoppingdagen Black Friday, som i år falt på 24. november, har hatt en nærmest eksplosjonsartet utvikling de siste årene. Det er da julehandelen for alvor setter fart, fremfor alt på nettet. I år handlet nordmenn for drøyt 3 milliarder kroner på Black Friday.

I Norge og Danmark kjøpte forbrukerne hovedsakelig julegaver på Black Friday, mens man i Sverige og Finland i større utstrekning handlet til seg selv. Forbrukerne i alle landene kjøpte først og fremst motevarer og hjemmeelektronikk på Black Friday.

Om undersøkelsen

Denne rapporten bygger på forbrukerundersøkelser som ble gjennomført i perioden 28. november – 5. desember 2017, med et landsrepresentativt utvalg av befolkningen i alderen 18–79 år i de forskjellige nordiske landene. Undersøkelsene ble gjennomført ved hjelp av TNS SIFOs nettpanel. Totalt 7977 personer deltok.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Da vil du motta nyheter innen netthandel, logistikk og kommunikasjon.