Gå direkte til sidens hovedinnhold Gå til hovedmenyen Gå til språkvelgeren

På denne hjemmesiden brukes det informasjonskapsler (“cookies”). Noen informasjonskapsler er nødvendige for at nettstedet skal fungere som det skal. Andre informasjonskapsler brukes for å optimalisere din brukeropplevelse og for at vi og våre samarbeidspartnere skal kunne tilby deg relevant markedsføring. Ved å trykke på “jeg samtykker” godkjenner du vår bruk av informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger i henhold til vår personvernpolicy. I personvernpolicyen kan du også lese mer om hvordan du kan slette eller blokkere informasjonskapsler samt trekke tilbake ditt samtykke.

PostNords whistleblowing rutine

Mange virksomheter har etablert en rapporteringsrutine, en såkalt whistleblowerordning, for å sikre, at man kan rapportere alvorlige ulovligheter, begått av en person i en ledende stilling.
PostNord har nå også opprettet en whistleblowrutine.

Rutinen er beregnet til rapportering av mistanke om, ulovligheter er begått, godkjent eller bevisst ignorert av personer i ledende stillinger eller nøkkelpersoner.

Med personer i ledende stillinger menes:

  • ​Medlemmer av PostNords konsernstyre
  • Medlemmer av PostNords konsernledelse
  • Medlemmer av ledelsesgruppen for forretningsområdene Meddelande Sverige, Logistik, Strålfors og Breve Danmark
  • Administrerende direktører i PostNord-konsernets datterselskaper

Med nøkkelpersoner menes medarbeidere, som har mulighet til å ta selvstendige beslutninger, som er avgjørende for virksomheten.

Følgende er eksempler på handlinger, som kan rapporteres via whistleblowerrutinen:

  • Økonomiske ulovligheter, f.eks. bestikkelse, bedrageri og forfalskning
  • Vesentlige sikkerhetsproblemer på arbeidsplassen
  • Vesentlige overtredelser av miljøregler og forurensning av miljøet
  • Alvorlige former for diskriminering og mobbing

Rapporteringsrutinen kan benyttes av ansatte i PostNords nordiske virksomheter samt kunder, leverandører og andre interessenter med tilknytning til disse virksomheter og følger gjeldende love og regler i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Rapporteringsrutinen er tilgjengelig via internettportalen: https://postnord.whistleblowernetwork.net.


Du kan alltid kontakte PostNords kundeservice angående andre typer feil, reklamasjoner og overtredelser:

Kontakt kundeservice​​