Gå direkte til sidens hovedinnhold Gå til hovedmenyen Gå til språkvelgeren

På denne hjemmesiden brukes det informasjonskapsler (“cookies”). Noen informasjonskapsler er nødvendige for at nettstedet skal fungere som det skal. Andre informasjonskapsler brukes for å optimalisere din brukeropplevelse og for at vi og våre samarbeidspartnere skal kunne tilby deg relevant markedsføring. Ved å trykke på “jeg samtykker” godkjenner du vår bruk av informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger i henhold til vår personvernpolicy. I personvernpolicyen kan du også lese mer om hvordan du kan slette eller blokkere informasjonskapsler samt trekke tilbake ditt samtykke.

Fredrikstad forblir i PostNord-ligaen

Fredrikstad blir i PostNord liagen

Etter 26 serierunder og to kvalikkamper rykket Raufoss, Skeid og KFUM opp til OBOS-ligaen. Les oppsummering av ligaen her.

Ambisjonene og forventningene til Fredrikstad var store før årets sesong, og etter en spennende sesongavslutning måtte Østfold-klubben se seg slått på målstreken av KFUM som fortjent tok den tredje og siste oppryksplassen fra PostNord-ligaen. 

I avdeling 1 ble det et bikkjeslagsmål mellom flere klubber, hvor Raufoss til slutt trakk det lengste strået og sikret seg OBOS-spill neste sesong, kun et poeng foran Fredrikstad. I avdeling 2 vant Skeid med god margin, og havnet hele ni poeng foran KFUM som måtte ut i kvalik mot FFK. 

Kvaliken gikk som vanlig over to kamper, hvor KFUM slo Fredrikstad 4-1 sammenlagt. I den andre enden av tabellen måtte til slutt Stabæk 2, Hønefoss BK og Nybergsund IL Trysil fra avdeling 1 innse nederlaget da nedrykket fra PostNord-ligaen ble et faktum. De fikk følge av Vard Haugesund, Vålerenga 2 og Fløy-Flekkerøy fra avdeling 2. 

 Spådd opprykk 

Det er ikke uten grunn at PostNord-ligaen blir sett på som den tøffeste i Norge, da mange spillere kombinerer en fulltidsjobb ved siden av mange fotballøkter i uka, i tillegg til lang reisevei på flere av bortekampene. Et av lagene som var spådd direkte opprykk før sesongen var Fredrikstad, med Per-Mathias Høgmo i spissen. Slik gikk det ikke, da FFK nå må forberede seg på nok en sesong i PostNord-ligaen. Sesongen 2019 blir nok ikke annerledes for den tidligere storklubben, da det forventes et opprykk både blant egne supportere og bookmakere. 

Årets talent i PostNord-ligaen 2018 gikk til Fredrikstad-spilleren Thomas Rekdal. 17-åringen storspilte gjennom hele sesongen, samtidig som han også var en sterk bidragsyter på G-17 landslaget til Gunnar Halle. 

Nå gjenstår det bare å takke for årets sesong, mens lagene etter en etterlengtet ferie trer inn i den spennende oppkjøringsperioden og klargjør troppene sine på nyåret før en ny spennende sesong. 

.