Gå direkte til sidens hovedinnhold Gå til hovedmenyen Gå til språkvelgeren

Lys fremtid for netthandelen

05.10.2020 07:00:21

Fremtiden ser lys ut for nettbutikkene. Leder for e-handel i Virke, Gerhard Anthun, tror andelen varer kjøpt på nett vil fortsette å stige fremover. Nordmenns endrede handlevaner tyder på at investeringer i bedre logistikk- og transportløsninger er en nødvendighet.

Leder for e-handel i Virke, Gerhard Anthun.
Leder for e-handel i Virke, Gerhard Anthun.

- Vi ser at gjennom korona har netthandelen vokst enormt i Norge, på årsbasis har veksten vært over 30 prosent i 2020 sammenlignet med fjoråret. Ser vi på utviklingen fra etter mars i år, er den enda mer dramatisk med en netthandelsvekst på vel 45 prosent, sier Gerhard Anthun, leder for e-handel i Virke.

- Jeg tror netthandelens andel av det totale varesalget vil bli merkbart større også i fremtiden. Vi ser at forbrukere ønsker å få varer levert hjem, når det passer dem. Dette tror jeg er trender som vil holde seg, for når folk har blitt vant til å handle på denne måten vil man velge å gjøre det stadig oftere, sier Anthun.

Investerer stort i fremtiden

PostNord har investert 250 millioner i å utvide sin terminal på Langhus like utenfor Oslo. Kapasiteten på pakker som sendes ut til de mange hjem i Norge dobles – PostNord vil nå kunne sende 250 000 pakker per dag.

For PostNord er utvidelsen og moderniseringen av terminalen en av de største investeringene de har gjort i femårsperioden de er inne i. Investeringen på over 250 millioner er fordelt på tomt, lokaler og utstyr. Investeringen innebærer også et bedre og mer automatisert sorteringsanlegg, som vil gi bedre leveringspresisjon.

Ole A. Hagen, kommunikasjons- og markedsdirektør i PostNord Norge
Ole A. Hagen, kommunikasjons- og markedsdirektør i PostNord Norge.

- Vi har et viktig samfunnsoppdrag ved å sørge for trygg levering av pakker til de tusen hjem. Denne investeringen øker produksjonskapasiteten vesentlig, og gjør at vi blir mer robuste for fremtiden. Den viser også at aktører i denne bransjen både kan og må satse for å sørge for framtidens logistikkløsninger, kommunikasjons- og markedsdirektør i PostNord, Ole A. Hagen.

Les mer om

Følg utbyggingen av Langhus-terminalen

Følg utbyggingen av Langhus-terminalen

Vi opplever kraftig vekst i netthandelen, og for å møte forventet volumvekst, investerer vi nå i en utvidelse og modernisering av terminalen på Langhus. Satsningen vil øke kapasiteten vår til 250.000 pakker per dag.

10.000 nye kvm på Langhus skal gi plass til flere pakker

10.000 nye kvm på Langhus skal gi plass til flere pakker

Utbyggelsen på Langhus går etter planen. Datoen for overtagelse på Fugleåsen er satt til 14. oktober. Da vil 10 000 nye kvadratmetere fordelt over to plan stå innflytningsklare.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Da vil du motta nyheter innen netthandel, logistikk og kommunikasjon.
.