Gå direkte til sidens hovedinnhold Gå til hovedmenyen Gå til språkvelgeren

Shopping på nett fortsetter å øke

29.09.2020 11:03:41

Nordmenn fortsetter å handle mer på nett. SSBs detaljhandelsindeks for august viser en liten nedgang for samlet varehandel, men en oppgang på hele 15,6 prosent for netthandelen.

Ole A. Hagen, kommunikasjons- og markedsdirektør i PostNord Norge
Ole A. Hagen, kommunikasjons- og markedsdirektør i PostNord Norge.

- Tallene bekrefter at korona-krisen har ført til en omlegging av nordmenns handlevaner, sier kommunikasjons- og markedsdirektør Ole A. Hagen i PostNord Norge.

SSB rapporterte mandag morgen at omsetningsvolumet i detaljhandelen gikk ned med 4,9 prosent fra juli til august 2020, sesongjustert. Dette skjer etter en oppgang på 0,6 prosent fra juni til juli.

Når vi ser nærmere på tallene ser vi at volumindeksen for netthandel steg med hele 15,6 prosent fra juli til august og med 25 prosent siste 12 måneder. Dette er en nedgang i veksten sammenlignet med april måned, da 12-månedersveksten var utrolige 55,8 prosent.

Utvikling i netthandel og detaljhandel per måned fra 2018 til i dag.
Utvikling i netthandel og detaljhandel per måned fra 2018 til i dag.

- I april satt alle nordmenn inne. Det førte til en eksplosiv vekst i netthandelen. Fra mai har samfunnet vært mer normalisert, men ennå er nivået på netthandelen i juni og august på samme nivå som i april, sier Hagen.

Koronasituasjonen har også medført en vekst i hjemleveringer fra PostNord på over 100 prosent. Selskapet har måttet bygge en ny driftsmodell for å få til nok hjemleveringer på dagtid, og satt inn 100 nye sjåfører for å møte den høye etterspørselen av pakke- og hjemleveringer.

Relaterte tjenester

Pakke
MyPack Home

MyPack Home

Med MyPack Home kan du sende pakker som hentes hos deg og leveres direkte til kundens fortauskant.

Pakke
MyPack Collect

MyPack Collect

Med MyPack Collect kan du sende pakker for levering til utleveringssteder i hele Norden. Vi henter hos deg og leverer til utleveringsstedet.

Returer
PostNord Return Drop Off

PostNord Return Drop Off

Vi gjør det enkelt og trygt for kundene dine å sende varer i retur.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Da vil du motta nyheter innen netthandel, logistikk og kommunikasjon.
.