Hopp over navigering og søk
Våre fire butikker 2021-08-30 11.04

Suksess med egne hentesteder

Med to lokasjoner i Oslo, et i Bergen og et i Trondheim begynner våre egne butikker å etablere seg. Løsningen med eget hentested, har vært en stor suksess for PostNord – og som i høy grad verdsettes av kundene. Dette gjenspeiles i våre målinger knyttet til kundetilfredshet.

Bilde av åpningen av PostNords egen butikk i Bergen

Fra åpningen av PostNords egen butikk i Bergen.

PostNord Norge åpnet sin førte egne butikk i oktober 2018. Etter suksessen har tre nye fulgt raskt etter. Nummer to i rekken var Bergen, som åpnet dørene i juni 2019. De to første butikkene har vist seg å være gode holdepunkter i bybildet for PostNord. Vi har mer enn 1600 butikker i vårt butikknettverk, men butikkene, særlig i de store byene, har begrenset plass. De trenger avlastning i perioder med store volum.

Ikke bare et utleveringssted

– Vi skal bli et foretrukket hentested der vi kan skape relasjoner til kundene på alle lokasjonene! I våre egne butikker er vi tilgjengelig for fysisk kundeservice og tilbyr det kundene skulle ønske. Fremover ønsker vi å utvide fordi dette er et konsept vi ser kundene setter pris på! Det jobbes også med en del spennende prosjekter fremover som vi bli synlig etter hvert, sier Maria Mossestad, avdelingsleder for Pick-up point.

Med våre egne hentesteder kan vi styre alt selv. Det er PostNord-ansatte som møter kundene, og vi har tilgang til all informasjon som ligger inne i PostNords systemer, akkurat som Kundeservice. Det betyr at vi kan hjelpe kundene i større grad enn det butikkene kan.

Medarbeiderene som jobber i butikkene jobber også som kundeservicemedarbeidere og har derfor en god forståelse for hva som er viktig for kunden. Det er mange ulike arbeidsoppgaver i løpet av en dag, og det er veldig hyggelig å komme så tett på kundene. Det nesten bare kommet positive tilbakemeldinger fra de som kommer innom våre butikker, forteller Maria.

Det siste i rekken var Trondheim-butikken som åpnet for bare noen måneder siden på Valentinlyst Senter. 

PostNords butikk i Trondheim er nettopp åpnet

PostNords Pick-up point i Trondheim.

Eget prøverom i butikken 

For hentestedene på Løren og i Trondheim, tar vi nå ytterliggere steg for å møte kundenes behov: Vi har satt opp et prøverom hvor kunden har muligheten til å teste klær og tilbehør i butikken, og sende pakken i retur direkte hvis man ikke ønsker produktet man fikk tilsendt.

Blant annet viser våre egne netthandsundersøkelser at retur av klær og sko rangerer høyt blant produktkategoriene, derfor er det all grunn til å tro at prøverommet bidrar til å gjøre folks hverdag enda litt enklere.

Bilde av prøverom på Løren

Sjekk om det du har handlet passer i prøverommet på Løren.

Hvorfor egne butikker?

Netthandelen har hatt skyhøy vekst. Den fortsetter for full styrke inn i 2021. Omsetningen i norske nettbutikker økte med rekordhøye 64 % i 1. kvartal 2021 sammenlignet med 1. kvartal 2020. Og selv om den høyeste veksten er overstått nå, vil majoriteten av norske forbrukere holde på de nye netthandelsvanene også etter gjenåpningen av samfunnet.

Les mer i netthandelsbarometeret.

Vi ønsker alle våre kunder hjertelig velkommen til butikkene våre på Løren, Grünerløkka, Klostergaten og Valentinlyst!