Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2021-05-18 12:22

7 nyttige tips til deg som ønsker deg ny jobb

Mandy Luong, sjef for rekruttering i PostNord Norge, deler sine syv beste tips til deg som søker ny jobb.

«Det trenger ikke å bety at du ønsker å komme deg vekk fra den nåværende jobben din, men at du er moden for nye utfordringer.»

1. Finn ut hva du vil 


Still deg selv følgende spørsmål før du søker på en ny stilling: Hva er du god på, hva ønsker du å gjøre, og hva tror du er riktig skritt for deg nå

2. Følg med 

Det legges ut ledige stillinger hele tiden. Kanskje finner du en jobb som du ikke en gang visste fantes, men som er helt perfekt for deg?

3. Snakk med sjefen din


Kanskje det kan finnes nye muligheter for deg internt. Det at du leter etter en ny jobb trenger ikke å bety at du ønsker å komme deg vekk fra den nåværende arbeidsplassen din, men at du er moden for nye utfordringer. Det er faktisk bare imponerende at du har ambisjoner for din egen karriere, og sjefens oppgave er å hjelpe deg med å oppfylle dem. Men du må selv ta initiativet og finne den nye stillingen.

4. Lag en oppdatert CV og presentasjon


Vis hva du har gjort de siste årene, hva avdelingen din har oppnådd, og på hvilken måte du har bidratt. At du har vært engasjert og gjort en god innsats. Jo mer oppdatert CV du har, desto bedre. CV-en kan sendes inn til det interne rekrutteringssystemet.

5. Bruk kolleger som referanse

Ofte er det kollegene som kjenner deg best. Finn de kollegene du stoler på, og be dem, og sjefen din, om å være referanser når du søker på en intern stilling.

6. Forbered deg godt til intervjuet

Arbeidsgiveren har mange søkere og må vurdere alle ut fra like vilkår. De som forbereder seg best, har også størst sjanse for å få jobben. Hvilke kvalifikasjoner etterspørres i annonsen? Hvordan kan du vise at du har akkurat det som kreves?

7. Tørr å prøve

Innimellom utlyser selskaper som PostNord prosjektstillinger som varer i en begrenset periode. Noen ganger omgjøres stillingen til en fast stilling, og da kan du få mulighet til å bli hvis du vil. Gjennom prosjekter har du uansett mulighet til å lære mer, utvide nettverket ditt og vise hvilken kompetanse du har.

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger