Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge

7 tips som gjør det lettere å tilbringe tid hjemme

Nå går vi inn i en ny runde med hjemmekontor og sosial avstand. Vi er blitt oppfordret til å holde oss mer hjemme for å sikre vår egen og andres helse. Vi har samlet 7 tips til hvordan du kan få mest ut av hjemmetilværelsen både på jobb og privat.

1. Ivareta rutinene og hold arbeidstiden.

Selv om du jobber hjemmefra, er det viktig å skille mellom jobbmodus og fritidsmodus. Det kan fort flyte i hverandre. Sett alarmen til samme tid som du ville gjort når du skal på kontoret. Ikke jobb i koseklær (eventuelt ha dedikerte jobb-koseklær), det gjør at du kommer i riktig sinnsstemning. Det kan også være lurt å ha en fast kontorplass hjemme. På den måten kan du skille mellom å være på jobb og ha fri.

2. Lag deg en "To Do"-liste

For å unngå å hoppe fra en oppgave til den neste, kan det være lurt å lage en konkret liste over dagens gjøremål. Sett deg oppnåelige og realistiske mål for hjemme-arbeidsdagen og kryss av underveis. På denne måten unngår du å bli distrahert av andre oppgaver i hjemmet. Det kan til og med være litt gøy å se listen bli krysset av.

3. Ta pauser

Når man sitter hjemme er det mindre sosial struktur, det er ingen som kommer og spør om du har 10 minutter til en kaffe eller om det er lunsj klokken 11. Det kan fort gå i ett. Se for deg hvordan en vanlig arbeidsdag ville sett ut og legg opp pausene deretter. Kanskje du kan legge det inn i din "To Do"-liste. Et triks kan være å gjøre som de gjør på skolen: ett storefri og to lillefri. P.S. Det er fort gjort å ta for mange pauser også, det er viktig å finne balansen.

4. Hold deg aktiv inne

Det er viktig for både muskler og hjerne at du holder kroppen i gang. Gjør litt research og finn en treningsplan som fungerer for deg!

5. Kos deg etter arbeidstid

Prøv å gjøre noe hyggelig hver dag. Det kan være å lage en ekstra god middag, spille brettspill med familien eller med venner. Gjør det over videochatt om du bor alene. Dra på kino hjemme; i stedet for å bare sette på en film, lag det til et event - lag popcorn og billetter!

6. Få varer levert hjem

For å unngå butikker fulle av mennesker, kan det være lurt å gjøre noe av handelen på nettet og få det levert hjem til deg. Du kan også bestille hjemlevering på varer du vanligvis ville hentet på et Pick-up Point, dette kan du fikse enkelt på my.postnord.no.

7. Få pakken levert uten signatur

For å forhindre smitte leverer vi nå alle hjemleveringer uten signatur. På my.postnord.no kan du enkelt følge pakken din og gi instrukser på hvor du ønsker pakken levert om den ikke passer i postkassen din.

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger