Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
Pakkeautomater

Et fleksibelt og miljøvennlig leveringsalternativ

PostNord har nå over 2 200 aktive pakkeautomater i Norge. – Dette er det mest miljøvennlige leveringsalternativet, som samtidig gir kundene stor fleksibilitet, sier Tony André Johansen, direktør for forretningsutvikling i PostNord.

Fra 2021 til 2022 ble etterspørselen for hjemlevering doblet, og det ble et økt behov for bærekraftige leveringsalternativer. Pakkeautomatene er laget for å redusere utslipp og samtidig gi nordmenn en enkel og fleksibel måte å hente pakker på. Rekordmange pakkeautomater er nå i drift.

Gir store miljøbesparelser

En analyse utført i forbindelse med prosjektet «KONTAKTFRI» i 2022 viste at CO2-besparelsen ved at folk benyttet seg av pakkeautomater i stedet for å få pakker levert på døren, var opptil 25 prosent.

– Ifølge PostNords netthandelsbarometer for 2022 kom det frem at hele 47 prosent av nordmenn er interessert i å redusere eller erstatte hjemlevering med pakkeautomat, dersom den er innen 300 meter fra hjemmet deres. Dersom kundene i tillegg henter pakkene til fots, med sykkel eller i forbindelse med et annet ærend, er dette særlig gunstig sett i et miljøperspektiv, sier Johansen.

Bekvemmelighet er viktigst

Når du får pakkene levert til PostNords pakkeautomater kan du hente den når som helst på døgnet, uten at du må forholde deg til kø eller åpningstider.

– Dette er et svært fleksibelt hentetilbud. Vi får særlig gode tilbakemeldinger fra folk som er glad for å unngå unødvendige køer og som kan styre tidspunkt for henting selv. Våre pakkeautomater begynner å bli svært populære, noe som også er veldig gledelig sett i et miljøperspektiv, sier Johansen.

PostNord har nå over 2 200 aktive pakkeautomater over hele landet. Når man handler på nettet vil henting på pakkeautomat være et leveringsalternativer, hvis man har en i nærheten av sin hjemmeadresse.

– De er enkle å bruke, ligger i nærheten av mange forbrukere, er tidsbesparende og åpne til alle døgnets tider. Skapet pakken ligger i åpnes via Bluetooth med mypostnord-appen. Det er virkelig en vinn-vinn, sier Johansen.

 

Finn din nærmeste pakkeautomat

Her finner du en oversikt over pakkeautomater nær deg. Vi setter ukentlig ut nye automater over hele landet. Hvis du ikke finner noen i nærheten av der du bor ennå skal du ikke se bort ifra at det snart kan komme – vi anbefaler derfor å sjekke igjen neste gang du får levert en pakke fra oss.

 

Slik bruker du pakkeautomatene

1.

Sjekk om nettbutikken tilbyr levering til en automat i nærheten av der du bor eller ferdes.

2.

Du mottar varsel på SMS når pakken ligger klar i automaten.

3.

Last ned appen mypostnord, og få nøkkelen til luken på automaten rett i lommen.

 

4.

Bruk appen til å låse opp luken din og ta ut pakken. Lukk luken etter deg.