Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
Ofte stilte spørsmål

Pakkesporing med sporings-, sendings-, kolli- eller referansenummer?

Sendingsnummer, kollinummer, referansenummer og sporingsnummer. Det er lett å blande disse fire ulike faguttrykkene, men her gir vi deg svaret på hva de forskjellige numrene betyr.

Når du skal spore opp pakkene dine er det kanskje greit å vite hovedforskjellene på hva et sendingsnummer, kollinummer, referansenummer og sporingsnummer er.

Sendingsnummer og kollinummer, hva er det?

Sendingsnummer er referansen til både avsender og deg som mottaker. En forsendelse kan bestå av flere kolli og hvert kolli har da et eget kollinummer. Både sendingsnummer og kollinummer kan brukes til å spore pakken din.

Sendingsnummeret er referansen som brukes for å spore sendinger i PostNord og er unikt for hver sending. En forsendelse vil ha ett sendingsnummer, men sendingen kan inneholde flere kolli. Kollinummer brukes derfor for å skille de forskjellige kolliene som er i en sending.

Eksempel: På en forsendelse som inneholder flere pakker, vil alle pakkene ha samme sendingsnummer, men hver pakke vil ha et eget og unikt kollinummer. Slik har man kontroll på hvor alle pakkene befinner seg da de ikke alltid er samlet på samme sted.

Referansenummer, hva er det?

Referansenummer er noe som avsender kan legge inn for at vi eller kunden skal kunne referere til sendingen hos dem.

Sporingsnummer, hva er det?

Sporingsnummer er en mer generell betegnelse på kolli-/sendingsnummer, da begge disse kan brukes for å spore sendingen hos oss.

Spor din pakke på myPostNord her