Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge

Årets trener og årets unge spiller i PostNord-ligaen er kåret!

Sesongavslutningen for årets PostNord-liga nærmer seg og i sesongens siste runder har vi kåret den spilleren og treneren som har utmerket seg mest i årets liga.

Årets unge spiller

For åttende år på rad har PostNord delt ut prisen for årets unge spiller. Det er trenerne i ligaen som nominerer spillere, og i år var det Kjelsås sin midtbanespiller, Victor Emanuel Halvorsen (19) som ble årets unge spiller i PostNord-ligaen 2023.

— PostNord-ligaen har blitt en fin utviklingsarena for alle de fantastiske talentene vi har her til lands. Mange av A-landslagsspillerne som vi er godt kjent med i dag har på et tidspunkt spilt i PostNord-ligaen, og det er et tydelig tegn på at ligaen har en stor betydning for norsk toppfotball, og dens utvikling, forteller kommunikasjon- og markedsdirektør i PostNord, Maria Korban.

Prisen for årets unge spiller deles ut av PostNord til den som har utmerket seg mest i PostNord-ligaen. Kriteriene for å vinne prisen er satt av PostNord i samråd med NFF og Norsk Ligafotball. Spilleren må:

  • Være under 21 år
  • Utmerke seg med spesielt gode fotballferdigheter
  • Ha et høyt utviklingspotensial
  • Stå for gode holdninger

Landslagstrener Luis Pimenta som kjenner Victor Emanuel godt har kun lovord om prisvinneren av årets unge spiller:

— Victor Emanuel har hatt en veldig god sesong og imponert for Kjelsås. Han er en lovende spiller med stort potensiale, som det blir spennende å følge med videre på et enda høyere nivå. Jeg gratulerer han så mye med prisen og ønsker lykke til i Sarpsborg neste sesong, sier Pimenta.

PostNords Haakon N. Olsen (t.v) sammen med Jo Bergsvand (t.h) fra Norsk Ligafotball delte ut prisen til Victor Emanuel Halvorsen og Kjelsås. Foto: Solveig Skumlien Nilsen

 

Kåring av årets trener for andre år på rad

Året unge spiller har vært kåret i PostNord-ligaen fra 2016, og fra i fjor ønsket PostNord også å sette fokus på trenerne i ligaen og det gode arbeidet de bidrar med.

—  For oss i Norsk Ligafotball og klubbene våre er det et veldig bra initiativ at PostNord også ønsker å sette fokus på trenerne i våre klubber. De gjør alle en fantastisk flott jobb og fortjener heder og ære. I flere av klubbene våre leveres det årlig videre spillere til høyere nivå både i norsk fotball og ut av landet. I godt samarbeide med PostNord og NFF er det derfor med stolthet at vi kan får være med å løfte frem både trenere og unge spillere, sier daglig leder i Norsk Ligafotball, Kari Lindevik.

Prisen for årets trener deles ut av PostNord til den treneren som har utmerket seg mest i PostNord-ligaen. Trenerne nomineres av klubbledere og trenere i de to avdelingene. I år var det Levanger Fotballklubbs Per Verner Rønning som ble årets trener.

Rønning har trent Levanger siden 2020, og den tidligere stopperkjempen har imponert stort – og særlig i år. Levanger har ikke tapt en eneste kamp, og har holdt pottetett bakover. Tre runder før slutt ble også Levanger klare for opprykk, noe som betyr OBOS-spill i 2024 på Rønning og hans lag.

Kriteriene for trenerprisen:

  • Sørge for sportslig fremgang for klubben
  • En god rollemodell og forbilde for spillere og supportere
  • Fokus på spillerutvikling; utvikle lag og enkeltspillere

Tilbakemeldingene fra de andre trenerne i årets PostNord-liga på nomineringen av Per Verner Rønning har vært svært positive.

— Per Verner har hatt fokus på lagbygging, han har bygd et kollektiv som er ekstremt lojale mot sin trener. Han har klart å selge inn sitt budskap. De har blitt en profesjonell gjeng som alltid jager kvalitet og ønsker å bli bedre hver bidige dag. Vi ønsker Per Verner lykke til i Obos 2024. Dette er noen av tilbakemeldingene vi har fått på Levanger-treneren, sier Kari Lindevik i Norsk Ligafotball.


Prisen til Per Verner Rønning og Levanger ble utdelt i strålende sol av Kari Lindevik (t.v) og PostNords Hugo Myrvold (t.h). Foto: Kjell Heggelund

 

Premie til både spiller, trener og klubb

Årets trener og årets unge spiller får pokal og 20 000,- hver. I tillegg får klubben de representer 20 000,- fra ligapartner PostNord. Prisen blir delt ut av PostNord i samarbeid med Norsk Ligafotball og NFF.

PostNords Kommunikasjon- og markedsdirektør, Maria Korban er klar på at ambisjonen for sponsoratet har også vært å bidra til initiativ for utvikling sammen med Norsk Ligafotball og NFF. Vi er en stolt sponsor av PostNord-ligaen, hvor fotballen treffer godt for mange av våre medarbeidere, foruten den lokale tilhørighet og tilstedeværelse i landet.

Vi ønsker Victor Emanuel lykke til neste sesong i Eliteserien, og sender lykkeønskninger også til Per Verner som neste år blir å se i OBOS-ligaen med sitt kjære Levanger.