Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2021-08-30 11:04

PostNord med ny terminal for Bergen: - Endelig har vi har tatt over Lyseparken

PostNord tok 1. februar over terminalen i Lyseparken utenfor Bergen. Nå gleder de ansatte seg til å ta i bruk de nye moderne lokalene.

PostNord har ventet lenge på å få etablert en ny terminal for Bergen. Etter hvert som volum og produktspekter har økt betydelig, har PostNord sett seg nødt til å etablere seg på flere lokasjoner i Bergen grunnet at det ikke har vært utvidelsesmuligheter på Nygårdstangen. Nå gleder samtlige seg til å komme inn i Lyseparken.

- Lyseparken er en ny tidsriktig terminal med hensyn til våre produkter. Terminalen vil muliggjøre bruk av den nyeste teknologien, samlokalisering av aktiviteter og mulighet for videre vekst. I tillegg har vi hatt fokus på å bidra i det grønne skiftet med å etablere hurtigladere for elektriske laste-, vare- og personbiler, intelligent strømstyring av lys, varmepaneler til oppvarming terminal og litiumteknologi knyttet til trucker og sniler, sier prosjektleder for Bergensterminalen i PostNord Norge, Tronn Flittie.

21. februar vil produksjonen påstartes i Lyseparken, hvor PostNord først starter med lokaldistribusjon. Deretter skal det fases inn flere aktiviteter spredt utover året. Det vil også bli en del lettelser når E39 åpner medio oktober. Da vil kjøretiden fra Lyseparken og inn til Lagunen Storsenter bli på ca 15 minutter, hvor den i dag er på ca 45 minutter.

Tross pandemi har byggeprosessen gått etter oppsatt plan, og Flittie skryter av de ulike aktørene

- Vi har vært veldig heldige med at manglende materialtilgang på grunn av Covid-19 ikke har påvirket prosjektet. Vi har også vært heldige med at det ikke har vært personskader eller vesentlige smitteutfordringer i prosjektet. Jeg ønsker å fremheve samarbeidet med PostNord region Vest i dette prosjektet og tenker da særlig på teknisk avdeling, samt lokal avdeling og vernetjenesten. Det har vært ett veldig konstruktivt og godt samarbeid. Vi opplever også at terminalen vi nå har fått overlevert er av god kvalitet, hvor det er utført godt håndverk. Midgard Gruppen som byggherre og Helgesen Tekniske Bygg som totalentreprenør har virkelig stått på for å levere denne terminalen til PostNord i henhold til plan. Vi er veldig takknemlige for hvor løsningsorienterte og effektive de har vært. Postnord vil også berømme Bjørnafjorden kommune for rask saksbehandling slik at fremdriften var mulig, sier Flittie.

- Verdens flotteste terminal

Distriktssjef i Bergen, Tone Wåge gleder seg over at PostNord nå endelig har tatt over terminalen og ser frem imot det kommende året.

- Alle gleder seg til å komme i nye moderne lokaler, hvor alle er positive til flyttingen. Samtidig blir det noe lenger reisevei for flere nå med en større avstand til sentrum enn tidligere. Samtidig er de fleste klar over at dette vil bedre seg i oktober når E39 kommer på plass – dette ser vi også frem imot, sier Wåge.

- Hva betyr dette for PostNord?

- Den nye terminalen i Lyseparken fører til en bedre posisjonering i Bergen, med betydelige vokse- og utviklingsmuligheter i lang tid fremover. Dette vil gi oss stolte medarbeidere som synes det er både gøy og spennende å få jobbe på en helt ny terminal. Og i tillegg må jeg presisere at vi får verdens flotteste terminal i Norges nest største by når alt er på plass, avslutter Wåge.