Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2021-06-16 09:00

Ansatte om oppstart av ny produksjonsmodell i Oslo

Vår leveringskvalitet har endelig begynt å stabilisere seg etter oppstarten av den nye produksjonsmodellen i Oslo. På Langhus-terminalen har vi forbedret sorteringssystemet og ikke minst økt vår kapasitet betydelig.  

- 23.mars hadde vi 23 000 kolli ut fra terminalen, 14.juni hadde vi 100 000 kolli ut; det er litt som å gå fra å spille obos-ligaen til å være i Champions League over natta, sier Audun Johnsen distriktssjef for Langhus.

Audun Johnsen ble ansatt som distriktssjef for Langhus 1.mars. Han har latt seg imponere over stå-på-viljen til PostNords ansatte.

-Alle har gjort en fantastisk jobb, det har blitt jobbet fra morgen til kveld. Jeg kom 1.mars så jeg kan jo ikke sammenligne med hvordan det har vært, men det er utrolig fascinerende og inspirerende å oppleve den innsatsen som legges ned, sier Audun. 

Oppstarten har ikke vært noen dans på roser, det er mye som kreves i en så stor omlegging. Dimensjoneringen og treningen for å håndtere den nye mengden kolli har vært omfattende.

-Alle ansatte på Langhus har trengt betydelig tid på å bli vant med å håndtere mengden. Med en gang man får et avvik eller variasjon i strømmen så har det mye større konsekvenser nå enn hva det hadde tidligere. Det også ha alle konsekvensene eller rekkefølgene i hode, er en treningssak for de som skal håndtere godsmengden gjennom døgnet, forteller Audun.

Regionsdirektør i Oslo, Kristian Lund er tydelig på at man ikke ville klart det uten den iherdige innsatsen blant de som har jobbet på terminalen.

-Det som har vært kjempepositivt i det her, er at ansatte virkelig har stått i det.  Det har vært beintøft å stå i det tempoet og endringen som har vært her de siste 7-8 ukene. Det har vært lange dager, mye nye ting og endringer- som krever at man er påskrudd til enhver tid, forteller Kristian. 

En av de som har hatt et viktig bidrag under innkjøringsperioden er driftsleder Nicolay Bromark (26).

-Det har vært en tøff tid, men vi har stått på og ikke minst stått samlet. Vi har klart å komme à jour, så det er en veldig deilig følelse. Samtidig er det viktig at vi fortsetter å holde fokus og sikrer fremgang, sier Nicolay. 

Utvidelsen av Langhus terminalen er en viktig del av PostNords kapasitetsinnvestering. Frem mot 2023 skal kapasiteten tredobles. I tillegg til Langhus er det fire nye terminalprosjekter på gang; Drammen, Bergen, Kristiansand og Trondheim er de neste ut i rekken. ​

Det nye NPS-sorteringssystemet som er implementert på Langhus skal også implementeres på resten av våre terminaler.

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger