Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge

Hjelp pakken din trygt frem

Skal du sende pakke i posten? Da er det fint å vite hvordan du pakker inn det du skal sende på best mulig måte slik at det kommer trygt frem til mottakeren.

Det er mange mennesker som hjelper til for å få din pakke frem til mottakeren. Når du sender en pakke blir den løftet, flyttet, lagt på sorteringsbånd og den blir fraktet i containere med andre varer. 

– Én ting er å sende myke pakker, som klær og sokker. Men skjørere gjenstander, som vaser eller andre knusbare produkter tåler mye mindre. Det bør du ta hensyn til når du pakker, sier Christoffer Sand, avdelingssjef for digitale tjenester i PostNord.

Det er avsender som har ansvar for at det som sendes er pakket på en forsvarlig måte.

– Det er veldig kjedelig om det skulle bli skader på det du sender, når det kun er noen enkle knep som skal til for å beskytte pakken, sier Christoffer Sand.


Her er en enkel sjekkliste for hva du skal gjøre med pakken:


1. Bruk solid ytre emballasje

Kjøp frakt inkludert emballasje enkelt på mobil. Emballasje finnes på våre utleveringssteder i butikk. Alternativt kan du bruke esker av papp, tre eller plast, eller solide konvolutter. Innhold som kan knuse eller veier mye, krever ekstra solid emballasje. Pass på at innholdet ligger støtt, og fyll opp eventuelt tomrom, slik det som sendes ikke flytter på seg og får slitasje.

2. Fyll pakken

Pakk selve gjenstanden eller gjenstandene inn i noe mykt, som demper støt. Pakk knusbare gjenstander ekstra godt. Fyll pakken med støtdempende materiale. Da unngår du at den klemmes sammen, hvis den havner under andre tyngre pakker. Du kan bruke bobleplast, bølgepapp, sammenkrøllede aviser eller lignende. Tenk også på deler som stikker ut og beskytt disse spesielt.
Skal du sende flere ting i en pakke, bør du pakke dem inn separat i noe beskyttende. De kan gjerne sendes i samme eske, men det er en fordel at produktene holdes atskilt, for å unngå slitasje eller slag.

3. Fest tunge gjenstander

Skal du sende små og tunge gjenstander er det lurt å feste dem til en større plate før de pakkes godt inn, så de ikke slenger rundt i pakken og potensielt skader emballasjen innenfra. Her er det spesielt viktig med solid, ytre emballasje, som en eske.

4. Angi ekstra informasjon

Hvis pakken bør håndteres på en bestemt måte, for eksempel med en viss side opp, må du angi dette på pakken, slik at det er tydelig for den som skal håndtere forsendelsen.

5. Sørg for at emballasjen er hel

Pass på at emballasjen ikke er skadet når pakkene leveres til oss. Er emballasjen ødelagt kan innholdet i pakken potensielt skade annet gods, personale eller maskiner. PostNord erstatter ikke skadet emballasje.

6. Legg ekstra adresseinformasjon i pakken

Det er veldig lurt å legge en lapp eller et visittkort med adresseinformasjon også inni pakken, i tilfelle adresselappen utenpå pakken forsvinner eller slites av under transporten.

7. Gjenbruk emballasje

Emballasjen trenger ikke være ny, å gjenbruke ressurser er en super ting å gjøre for miljøet. Ta vare på emballasje fra pakker du har fått tidligere, og spar gjerne på aviser, bobleplast og andre ting du kan bruke når du skal sende. Her kan du lese flere tips om hvordan du kan gjenbruke emballasje.

Send med MyPack GO

Med MyPack GO kan du enkelt, trygt og rimelig sende pakker i helge Norge. Bestill og betal enkelt på nett, og send fra et av våre 1600 leveringssteder. Vi har emballasje og etiketter på alle våre steder.
Les mer og bestill frakt her