Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge

Netthandelsbarometeret

Vi handler stadig oftere på nett, og netthandel vil fortsette å ta markedsandeler i tiden fremover. Høye priser og rentekostnader reduserer kjøpekraften, og vil bidra til at pris blir enda viktigere for forbrukere. I vårt Netthandelsbarometer kan du lese om dagens netthandelstrender, utsikter for netthandel fremover og preferanser for handel, gjenbruk, frakt og levering.
Last ned Netthandelsbarometeret

I Netthandelsbarometeret finner du alt du trenger å vite om dagens og fremtidens netthandelstrender. I rapporten kan du lese om netthandelsvaner, hva vi handler og om vekst i gjenbruk. Du kan også lese om leveringspreferanser, pakkeautomater og hvordan vi kan øke graden av miljøvennlig frakt. 

Noen av de viktigste funnene i vår nyeste utgave av Netthandelsbarometeret er:

  • Vi handler oftere på nett nå enn under pandemien. 60 % handler på nett minimum en gang i måneden, en økning på 8 % siden 2020.
  • Mer enn 1 av 3 vil handle mer gjenbruk, eller leie produkter i 2024. Kvinner handler mer gjenbruk enn menn, og barnefamilier handler mer gjenbruk enn de uten barn.
  • Pakkeautomater er tjenesten med høyest økning i preferanse det siste året. 55 % av forbrukere kan redusere eller erstatte hjemlevering om pakkeautomaten er 300 meter fra hjemmet. Preferansen for levering i postkassen har falt mest siden 2020.
  • 41 % av forbrukere vil velge mer miljøvennlige frakttjenester om de er billige
  • Miljøbesparelsene ved bruk av pakkeautomat er 33 % lavere CO2-utslipp sammenlignet med vanlig hjemlevering, og øker med høyere utnyttelsesgrad og pakkeautomater nærme nok slik at flere går for å hente pakkene

Last ned vår ferskeste Netthandelsbarometer her.