Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2021-05-07 08:31

«Pakker ut» 1500 pakkeautomater

I løpet av året setter PostNord ut 1500 pakkeautomater på 700 steder over hele Sør-Norge.

Pakkeautomatene er et ubemannet leveringspunkt, som kan stå utendørs der folk bor og ferdes, krever lite plass og er døgnåpent. Automatene åpnes av mottaker selv via Bluetooth med My.PostNord-appen på̊ telefonen.

– PostNord leverer i dag ut pakker for mange av de største nettbutikkene både i Norge og internasjonalt. Vårt eget Netthandelsbarometer viser at nettopp det å kunne velge hvor og hvordan man vil få pakken utlevert, blir stadig viktigere når man handler på̊ nett, sier administrerende direktør i PostNord Robin Olsen.

For å kunne bestille levering til pakkeautomaten, må kunden selv velge det som ønsket utleveringssted i utsjekken i nettbutikken – dersom det er tilgjengelig som alternativ.

Kunden mottar deretter en bekreftelse på SMS, og/eller en e-post med link til myPostNord-appen. I appen og på MyPostNord-siden ligger en beskrivelse av hvordan pakken hentes.

Dersom pakken likevel ikke leveres automaten på grunn av manglende plass eller andre forhold, vil den sendes til det manuelle utleveringsstedet nærmest mottakers adresse. Man kan også ombestemme seg mens pakken er underveis og endre utleveringssted via FlexChange.

– Hentefrist, påminninger og reklamasjon vil fungere som ved andre utleveringer. Mottaker må bare huske å aktivere Bluetooth på telefonen sin, for å få låst opp sin luke i automaten, sier Olsen.

De første pakkeautomatene er allerede på plass i Stor-Oslo, Bergen og Trondheim.

Fakta:

Følgende produkter og tjenester kan leveres i pakkeautomat

  • MyPack Collect
  • Ett kolli
  • Opptil 20 kg

Følgende produkter og tjenester kan ikke leveres i pakkeautomat

  • Flerkolli
  • Mer enn 20 kg
  • Tempererte varer og leveringer som krever ID-sjekk.
  • Cash on Delivery (COD)

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger