Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
Aldri mer kø på for å hente pakker:

Slik bruker du de nye pakkeautomatene

Køene står ofte ut av dørene til butikker med pakkeutlevering, og det virker umulig å finne et tidspunkt hvor du slipper unna. I førjulstiden er det enda mer trykk enn vanlig og i tillegg er hentefristen på pakker kortere. I pakkeautomatene til PostNord kan du hente pakkene akkurat når det passer deg – og slippe kø.

Du kjenner sikkert en irritasjon bare ved å lese ordet «kø». Og det ser av en eller annen grunn alltid ut til å være slik: Uansett hvor godt du tror du timer besøket på hos utleveringsstedet, havner du likevel i kø.

Flere ønsker fleksibilitet

Nå går vi inn i den mest travle tiden for nettbestilling og pakkehenting, med Black Week og førjulstid, som vanligvis fører til mer trykk på utleveringsstedene. Heldigvis finnes det en annen løsning: Pakkeautomater. Du har kanskje sett dem stående rundt i nabolaget eller i bybildet, disse skapene som står utendørs og på mystisk vis fylles med pakker. Undersøkelser viser at nettopp det å kunne velge hvor og hvordan man vil få pakken utlevert, blir stadig viktigere når man handler på nett.

Så hvordan fungerer pakkeautomatene egentlig, og hvordan kan du bruke dem best mulig?

PostNord har nå over 1500 pakkeautomater plassert ut rundt omkring i landet. Når du handler i en nettbutikk får du som oftest flere leveringsalternativer. Hvis du bor et sted med en pakkeautomat fra PostNord i nærheten, kan du velge å få pakken levert dit.

Automatene står stort sett i bolig- og byområder, men kan også finnes på noen kjøpesentre, togstasjoner og lignende. Målet er at så mange automater som mulig skal plasseres slik at de er tilgjengelig for folk hele døgnet.


sales.jpg

DØGNÅPEN: Hent pakken din akkurat når du vil med pakkeautomatene fra PostNord.


Kontaktløs henting

Pakkeautomaten er et skap med luker i flere størrelser, som passer forskjellige pakker. Der blir pakken levert, og ligger og venter på deg til du kommer for å hente den. Når du har fått SMS om at den er kommet kan du selv låse opp luken din i automaten, ved hjelp av bluetooth og myPostNord-appen. De fleste pakkeautomatene er åpne hele døgnet, så du kan hente pakken din akkurat når det passer deg.

– Jeg velger alltid pakkeautomat, når det er et alternativ. Den viktigste grunnen er at jeg slipper å tenke på åpningstider for å hente pakkene jeg har bestilt. Det gir så mye større fleksibilitet å kunne hente når det passer for meg, sier Tony André Johansen, direktør for forretningsutvikling.

PostNord har store ambisjoner om å sette ut enda flere pakkeautomater fremover.

– Vi har planer om å ha 2300 pakkeautomater på plass i løpet av 2023. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger om at folk syns det er enkelt, bra og fleksibelt. Litt lenger frem i løypa ønsker vi også å tilby henting i pakkeautomater enda flere steder i landet, sier Tony André Johansen, direktør for forretningsutvikling i PostNord Norge.

På grunn av størrelsen på pakkeautomatene er det dessverre ikke mulig å få tilsendt for eksempel nye ski eller en motorsykkel. Det du kan få levert der, er derimot pakker på ett kolli, som veier opp til 20 kilo, og MyPack Collect. Altså det aller meste av vanlige ting man bestiller på nett.

4 tips til smart bruk av pakkeautomater


1. Husk å sjekke leveringsalternativer når du handler på nett

Når du handler på nett får du som regel opp flere alternativer til levering. Hvis vi har en pakkeautomat i nærheten av deg og vi samarbeider med nettbutikken du er inne på, vil du få opp dette i leveringsalternativene.


2. Last ned myPostNord-appen

Med myPostNord får du enkelt oversikt over dine pakker, du kan bestille frakt, finne nærmeste pakkeleveringssted, lagre dine leveringspreferanser, og melde deg inn i PostNord Pluss for å få medlemsfordeler. Denne bruker du når du skal åpne luken til pakken din i pakkeautomaten.


3. Husk å hente

Pakken din blir liggende i pakkeautomaten i syv dager. Dette får du oversikt over i myPostNord-appen. Husk å hente den før den sendes tilbake, og hent den gjerne tidlig, spesielt før jul, da mange andre pakker venter på ledig plass i automaten. Da får du også glede av nettkjøpet ditt så fort som mulig.


4. Ha med sekk

Vi har alle forsøkt å balansere pakkene våre sammen med handleposer eller kanskje en hund i bånd, med stort besvær. Det kan være kjekt med en sekk å putte dem i!