Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge

PostNord: — Forventer en tredobling i automatpakker

I årene fremover ser vi en tydelig trend mot mindre fysiske pakker. Et av de viktigste verktøyene vi har for å møte denne utviklingen er våre pakkeautomater. Innen 2025 vil PostNord ha 5 000 automater utplassert.

Pakkeautomatene til PostNord har allerede vært på markedet i noen år. Satsningen fortsetter også i årene fremover – og tidligere i år lanserte PostNord tjenesten MyPack Box.

MyPack Box er allerede tilgjengelig på 3 200 steder over hele Norge, og tjenesten skal etter hvert bli tilgjengelig på enda flere steder. Vårt mål er at kundene skal oppleve at bruk av MyPack Box er like forutsigbar, enhetlig og tilgjengelig som en tur til IKEA eller McDonald's – uansett hvor du befinner deg i landet.

MyPack Box-konseptet bygger videre på tidligere produkter PostNord har tilbudt, men med en ny tilnærming. MyPack Box lar kundene levere inn pakker til våre pakkeautomater, noe som ikke bare er mer praktisk for dem, men også mer kostnadseffektivt for oss.

Gjenbruk og tilpassede løsninger for forbrukerne

Med 3 200 pakkeautomater spredt rundt i hele landet, gir PostNord mottakerne muligheten til å hente pakken sin når som helst på døgnet. Det er bra for forbrukerne og bra for PostNord.

— Vi tror at bedre returløsninger vil være avgjørende i fremtiden, og derfor legger vi stor vekt på å utvikle og forbedre våre tjenester innen dette området. Ved å tilby enklere og mer effektive returløsninger, kan vi ikke bare forbedre kundeopplevelsen, men også redusere kostnadene og miljøpåvirkningen knyttet til returprosessen, sier Netthandelsekspert i PostNord, Victoria Rummelhoff Ilich.

Ettersom utlevering av pakker fra automat blir mer tilgjengelig og innarbeidet i markedet forventes det at andelen pakker i denne kanalen vil øke i årene fremover.

— Vi forventer en tredobling i volumene utlevert fra automatiserte hentepunkter i årene som kommer, sier Victoria.

PostNord jobber også med gode løsninger for C2C-markedet. At forbrukere kan sende pakker seg imellom og ta i bruk pakkeautomatene som hentested.

— Den reduserte kjøpekraften vi opplever nå gjør gjenbruk viktigere for mange. 4 av 10 vil handle mer gjenbruk de neste 6 månedene sammenlignet med samme periode i fjor. I tillegg til at dette er økonomisk besparende, og er det også bærekraftig og bra for miljøet. Gjenbruk blir en viktig del av fremtidig netthandelsvekst som øker behovet for smidige kostnadseffektive frakttjenester, sier Victoria.

Forskning viser at det kan være så mye som 33 % lavere CO2-utslipp med pakkeautomater sammenlignet med hjemlevering med dieselbil, hvis du henter pakken ved å gå, kjøre elektrisk eller kollektivt, eller henter den samtidig som du gjør andre ærend.