Gå direkte til sidens hovedinnhold Gå til hovedmenyen Gå til språkvelgeren
Flest som handler varer fra utlandet
netthandel i norden sammendrag 2018 / finland i fokus

Flest som handler varer fra utlandet

Finske netthandelskunder anslår at de kjøpte varer på nettet for 26,9 milliarder NOK i 2018. Finland er det nordiske netthandelsmarkedet som kanskje har det aller største vekstpotensialet det kommende året, i og med at man kan dra lærdom av mer modne markeder, noe som gir mulighet for innhentingseffekter.

I dag er det gjennomsnittlige kjøpsbeløpet per netthandelskunder i Finland det laveste i Norden. En barriere som har bidratt til den litt lavere netthandelsmodenheten, er at det har tatt tid for den eldre finske generasjonen å ta til seg netthandelstrenden.

Ved hjelp av en ny generasjon finner som har vokst opp med digital teknologi, kan kløften mellom Finland og resten av Norden imidlertid være i ferd med å bli borte.

Finner i alderen 18–29 år handler f.eks. på nettet med mobilen i større grad enn sine jevnaldrende i Norge og Danmark. Også de finske seniorene haler innpå andelsmessig, og i 2018 handlet nesten 1 av 4 finske netthandelskunder over 65 år med mobilen.

Typisk for Finland er også at landets forbrukere handler mer fra utenlandske nettsteder enn andre nordiske forbrukere. I 2018 handlet 2 av 5 finske forbrukere fra utenlandske nettsteder.

De 3 mest populære landene å handle på nettet fra er Kina og Tyskland etterfulgt av den historisk viktige handelspartneren Sverige. En faktor som får finnene til å handle fra utlandet, er at det i dag er et forholdsvis lite antall nasjonale pure players sammenlignet med flere av
nabolandene.

En oversikt over finnenes mest populære netthandelskjøp viser at mote kommer på en tydelig førsteplass. Knapt 1 av 4 finner handler moteartikler på nettet fra finske aktører, mens andelen som kjøpes fra aktører utenfor landets grenser er betraktelig større.

Last ned Netthandel i Norden Sammendrag 2018 Last ned Netthandel i Norden Sammendrag 2018

Få tilgang til hele rapporten

Last ned rapporten og få innsikt i netthandelstrender, forbrukerpreferanser og utsikter.

Last ned Netthandel i Norden

Få hjelp til å komme i gang

Vil du vite mer om våre netthandelsløsninger og få hjelp til å komme i gang med netthandel?
Tjenester for netthandlere
Pakke
MyPack Collect

MyPack Collect

Med MyPack Collect kan du sende pakker for levering til utleveringssteder i hele Norden. Vi henter hos deg og leverer til utleveringsstedet.

Digitale tjenester

FlexChange

FlexChange hjelper kundene med å velge hvordan og når pakken skal leveres. Det er smidig for deg og enkelt for kunden.

Returer
PostNord Return Drop Off

PostNord Return Drop Off

Vi gjør det enkelt og trygt for kundene dine å sende varer i retur.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Da vil du motta nyheter innen netthandel, logistikk og kommunikasjon.