Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge

Cash On Delivery

Med Cash On Delivery gir du kunden din mulighet til å utsette betaling for varen til den blir levert.
Kontakt oss for avtale

Enkelt for kunden din og trygt for deg

Selger du varer på nett og ønsker å gi kundene dine full fleksibilitet og valgfrihet knyttet til betaling? Eller kanskje du ikke har en egen betalingsløsning integrert i nettbutikken din og trenger noen til å ta seg av dette? Da er Cash On Delivery løsningen for deg.

Fordeler med Cash On Delivery

Fleksibelt

Du lar kunden velge når og hvordan hun vil betale for varen.

Trygt

Du er garantert å få betaling for varen din.

Enkelt

Du minimerer friksjon i betalingsøyeblikket og øker konverteringssjansene.

Sannsynligvis ønsker du som nettbutikk å øke sjansene for konvertering i butikken din uten at du øker din egen risiko? Med oppkravsløsningen Cash On Delivery kan kunden din selv bestemme når hun vil betale for varen sin og på hvilken måte. Dermed minimerer du friksjon i øyeblikket varen skal betales, og sjansene for at varene i handlekurven kommer seg helt igjennom kassesteget øker. Samtidig er du garantert at varen ikke overleveres til kunden før den er betalt.

Slik fungerer Cash On Delivery

Når du har integrert Cash On Delivery i din nettbutikk og kunden din handler hos deg, kan vedkommende velge å «betale senere» i kassesteget. Når dette velges får kunden din gjennomført kjøpsprosessen uten å måtte ta stilling til når eller hvordan hun vil betale.

Når varen er på vei sender vi henne en melding om at pakken er på vei, og at det er et ubetalt beløp knyttet til denne. Hun oppfordres dermed til å betale dette digitalt via myPostNord, og kan velge mellom alle dagens betalingsmuligheter; kort, Vipps, faktura eller delbetaling. Hun velger selv om hun ønsker å betale når denne meldingen mottas.

Når pakken ankommer utleveringsstedet vil hun få en ny melding med informasjon om hentested og hentekode, samt at det gjenstår å betale for pakken. Dersom hun ønsker det kan hun når som helst betale for varen digitalt.

Dersom hun ikke betaler for pakken før hun kommer for å hente den på utleveringsstedet, genereres det et varsel i håndterminalen hos butikken, og hun kan betale pakken ved deres bankterminal. Hun får dermed ikke tatt med seg pakken sin hjem uten at hun har betalt for den, eller valgt å motta faktura eller delbetaling.

Når får jeg betalt for varen min?

Når din kunde velger å betale for pakken sin digitalt, reserverer vi et beløp på hennes konto, eller klargjør en eventuell faktura. Dette beløpet trekkes fra kontoen hennes idet hun faktisk henter pakken sin, og vi overfører det aktuelle beløpet til deg påfølgende bankdag.

Pakken kan ligge uhentet på utleveringsstedet i maksimalt 3 uker før den blir returnert til deg.

Slik kommer du i gang med oppkravsløsningen

For å ta i bruk Cash On Delivery i din nettbutikk, må du ha en fraktavtale for MyPack Collect med oss. Dette er vår mest populære løsning for å sende pakker til privatpersoner, hvor pakkene sendes til et av våre 1600 utleveringssteder, og hentes av din kunde der.

Videre tegner vi en avtale om oppkrav, og så huker du av for Cash On Delivery (digital betaling av oppkrav) i Kundeportalen. Vi trenger også et kontonummer hos deg, slik at vi kan overføre betalingene fra dine kunder til deg.

Det siste du må gjøre for å ta oppkravsløsningen i bruk, er å oppgi beløpet som skal kreves inn sammen med EDI-informasjonen du overfører til oss for den aktuelle sendingen. Dersom du benytter et av våre APIer for å bestille frakt eller du bestiller frakten direkte i Kundeportalen vår, inkluderer du oppkravsbeløpet i informasjonen du oppgir her.

Når dette er på plass, tar vi oss av resten. Du kan være trygg på å få betalt for varene du selger, samtidig som du tilbyr full fleksibilitet og valgfrihet til kundene dine.

Kom i gang med Cash On Delivery

Ønsker du mer informasjon om oppkravsløsningene våre slik at du kan komme i gang og tilby fleksibel betaling til dine kunder? Send oss dine kontaktdetaljer, så kommer vi snarlig tilbake til deg

Kontakt oss