Gå direkte til sidens hovedinnhold Gå til hovedmenyen Gå til språkvelgeren
PostNord Juletrafikker

Jul- og nyttårstrafikken

Nå er det snart jul, og det betyr endring i ruteplanene.

Det vil være ordinær drift og standard ruteplan gjelder for gods beregnet utlevert frem til og med mandag 23. desember. I perioden fra innlevert 23. desember til og med fredag 3. januar gjelder eget trafikkopplegg som nærmere beskrevet under. Når det gjelder vår leveringsfrist for å være sikre på at varene kommer frem til jul, er dette lastet ut fra Alfaset, den 13. desember (fredag).

Oversikt over jul- og nyttårstrafikkene 2019-2020

Åpningstider

I perioden fra 21. desember til 3. januar gjelder følgende åpningstider:

 • 21. desember (lørdag): Våre større avdelinger og Pick-up Points holder åpent
 • 23. desember: Ordinær produksjon
 • 24.-26. desember: Ingen innhenting og utkjøring
 • 27. desember: Ordinær drift, men noe redusert leveringsfrekvens
 • 28.-29. des: Ingen innhenting og utkjøring
 • 30. desember: Ordinær drift, med noe redusert leveringsfrekvens
 • 31. desember: Ingen innhenting og utkjøring
 • 1. januar: Stengt
 • 2.-3. januar: Ordinær drift, men redusert leveringsfrekvens

Innhenting

I perioden mandag 23. desember til og med fredag 3. januar vil innhenting av varer foregå etter julens ruteplan og seneste hentetidspunkt vil ved enkelte terminaler kunne bli noe tidligere enn vanlig. Dette kommuniseres lokalt med de enkelte kunder. Det foretas ingen innhenting av varer på julaften eller nyttårsaften.

Fremføring og distribusjon

I perioden mandag 23. desember til og med fredag 3. januar vil trafikker og distribusjon endres slik at noe lengre fremføringstid må påregnes. Som følge av dette vil forventet leveringstid normalt økes med 1 døgn. Det foretas normalt ingen utkjøring av varer på julaften eller nyttårsaften. Imidlertid er våre terminaler er åpne mellom kl. 08.00 og 12.00 for henting. Våre Pick-up Points er også åpne på Julaften og Nyttårsaften frem til kl. 12.00.

Generelt gjelder følgende:

 • Det vil kun benyttes bane og ikke bil på banestrekninger. Dette kan innebære noe lengre fremføringstid på enkelte strekninger når godset transitteres.
 • Distribusjon ved våre lokale avdelinger tilpasses lavere volumer enn normalt i perioden. Noe redusert utkjøringsfrekvens må påregnes, spesielt til destinasjoner utenfor by-områder.
 • Tidsvindutjenesten for B2B opphører i perioden fra 23.12.19 tom 03.01.20.
 • Våre transporttidsberegninger og kvalitetsmålinger vil bli foretatt etter juleruteplan, d.v.s. med ett døgn tillegg i transporttid.

Hjemlevering

Siste mulighet for å bestille hjemlevering levert på kveldstid før jul (kl. 17- 21) er fredag 20. desember. Det vil ikke være mulig å booke kveldsleveringer (kl. 17-21), fredag den 27.12.2019.

Partilast

Partilast vil ha normal ruteplan for gods som er beregnet utlevert frem til og med fredag 20. desember. Normal ruteplan starter opp igjen fra og med fredag 3. januar 2020.

I perioden etter fredag 20. desember til og med torsdag 2. januar vil det være redusert drift på partiavdelingene og lengre fremføringstid må påregnes. For ytterligere informasjon om våre fremføringstider i julen, ta kontakt med din lokale Partiavdeling eller ring via vårt hovednummer på tlf. 987 09 300.

Varmegods

Siste varmegodsavgang før jul er den 17. desember til Nord-Norge og 19. desember til Sør-Norge. Vi kjører varmegodsavgang i romjulen den 27. desember, men kun til avdelinger i Sør Norge.

InNight

InNight følger ordinær ruteplan og vil levere som normalt i romjulen. Likevel kan det oppstå enkelte lokale forsinkelser både på levering og fremføring på grunn av mindre tilgang på ekstra materiell og sjåfører i ferien. Kundeservice InNight vil løpende varsle hvis avvik oppstår.

Tidsvindu

Tidsvindutjenesten opphører i perioden fra den 20.12.19, til og med den 03.01.20.

Kundesenter

Vårt kundesenter har følgende åpningstider i julen:

 • Alle virkedager fra kl. 08.00 – 19.00
 • Helligdager stengt.
 • Julaften og Nyttårsaften er vi åpne kl. 08.00 – 12.00.