Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge

Dette bør du sjekke når du handler julegaver på nett

Tenker du å gjøre unna hele eller deler av julehandelen på nett i år? Med disse tipsene for netthandel kan du senke skuldrene i førjulstiden.

Det er mange ting som skal fikses før jul, pynting, juletre, juleavslutninger, forberedelser og handling av julegaver, i tillegg til at det gjerne drar seg til på jobb, både faglig og sosialt. Så ønsker man gjerne å nyte førjulstida litt også.

Vi går nå inn i høysesong for netthandel, og vi merker at det er mange som er tidligere ute med julehandlingen.

Vi ruster opp for å møte det økte behovet, og for å sørge for at alle får pakkene sine hjem til jul. Det har vi forberedt gjennom hele året, med flere utleveringssteder, og spesielt med innføringen av pakkeautomatene våre, som sørger for effektiv henting uten kø. I tillegg har vi både IT-kapasitet 24 timer i døgnet, og god tilgjengelighet på kundeservice, slik at det skal være lett å få svar om pakkene sine.

Vi har samlet våre beste råd for deg som skal gjøre unna årets julehandel på nett.

 

1. Last ned mypostnord-appen

I appen får du enkelt oversikt over dine pakker, du kan bestille frakt, finne nærmeste pakkeleveringssted, gi andre fullmakt til å hente pakken din og mer. 

Les mer og last ned appen her

2. Begynn tidlig

Vær ute i god tid. Lag deg en oversikt over hvem du skal kjøpe gaver til, og hva du skal kjøpe. Når du har en slik oversikt, kan du følge med på om det kommer noen salg (for eksempel rundt Black Week), eller om du kan få rabatt for å kjøpe flere av den samme tingen. Ved å lage en oversikt kan kanskje få handlet flere gjenstander fra samme nettbutikk i ett kjøp, og på den måten spare eventuelle fraktkostnader. Det er et av de beste tipsene for en rolig førjulstid.

3. Sjekk leveringsfrist hos nettbutikkene

Tiden mellom Black Friday og julaften er den travleste tiden for pakkeforsendelser, og vi ønsker alle å få på plass julegavene før julaften. De fleste nettbutikker har informasjon om hvor lang leveringstid de har. Sjekk når de har leveringsfrist for at du skal få det du bestiller i tide til jul.

4. Sjekk muligheter for bytting

Nettbutikker har ulike regler for bytting av gaver, og noen har utvidet byttefrist på julegaver. Hvis gaven du gir bort ikke skulle passe, eller den som får den ønsker seg noe annet i stedet, er det en fordel at det er enkelt å bytte.

5. Tenk gjennom hvilke nettbutikker du handler fra

Når du handler fra utenlandske nettbutikker, kan det påløpe tollgebyr og merverdiavgift. Tollvesenet har laget et eget register for utenlandske nettbutikker: VOEC. Hvis nettbutikken du handler i er registrert her vil forsendelser som koster under 3 000 kroner bli behandlet av dem, og synliggjort for deg, når du betaler i butikken. Hvis den ikke er registrert, skjer behandlingen når varen ankommer Norge. Da vil du få et krav på toll og merverdiavgift på varene du har bestilt. Det lureste, hvis du handler i utenlandske nettbutikker, er å bruke Tolletatens importkalkulator før du kjøper varen.

7-gode-rad-for-en-stressfri-forjulstid-PostNord-2560x1080.jpeg

6. Bruk pakkeautomatene

PostNord har over 2800 pakkeautomater over hele landet. Dette gjør at du enkelt kan hente pakke der du bor og ferdes. Pakkeautomater er ubemannende skap som du låser opp selv med myPostNord-appen, når pakken din leveres der. Da slipper du kø på utleveringssteder, og de fleste steder kan du hente pakken når som helst på døgnet. Har du en pakkeautomat i nabolaget, kan du velge det som leveringsalternativ hos utvalgte nettbutikker.

Les mer om våre pakkeautomater her.

7. Hent pakken din raskt

Mellom Black Friday og julaften er det mer trykk på utleveringsstedene enn vanlig. Pakkene ligger også gjerne litt kortere, for at utleveringsstedene skal få plass til alle pakkene som du og andre i nabolaget har bestilt. Derfor er det supert at du henter pakken så fort du kan når den er kommet på plass, så flere kan få pakkene sine i tide. Hvis det blir fullt på et utleveringssted, vil pakkene sendes til nærmeste utleveringssted med plass. Ved å hente pakken raskt, hjelper du både de andre som har bestilt pakker til samme utleveringssted og du gjør det enklere for utleveringsstedet.

Finn ut hvor pakken din er på myPostNord

8. Dropp julepapiret

For å slippe å handle julegavepapir på butikken når du først har handlet resten av varene dine på nett, kan du prøve å være litt kreativ i gaveinnpakningen. Har du noe avispapir eller noe annet liggende hjemme, er det en fin, bærekraftig måte å pakke inn gavene dine på.

Her kan du også få gode tips til hvordan du kan gjenbruke emballasje til å sende pakker.

9. Husk å sende julegavene i god tid

Bestill frakt enkelt på nett og lever inn pakken på nærmeste pakkeleveringssted. Vi har over 1100 leveringssteder i hele landet. 

Hvis du ikke har emballasje finner du det på våre leveringssteder. Her kan du også printe pakkeetiketter. Med appen mypostnord kan du følge pakken som spores hele veien frem til mottaker.

Skal du sende julegaver og vil være sikker på at de når frem til familie og venner i tide, er siste frist for å sende gaver 15. desember.

Les mer og send pakke her

 

God julehandel!