Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge

Slik sparer du penger på førjulshandelen

Førjulshandelen står for døren, og muligheten er til stede for å gjøre noen gode kupp. Men hvordan kan du være sikker på at du sparer penger på julehandelen? Vi har samlet våre beste tips til deg som planlegger å handle julegavene på nett i år.

PostNord Norges sjef for kunderådgivning, Kjetil Haugland Johansen mener det er flere ting du bør tenke på dersom du planlegger å handle på nett før jul.

Få de beste tilbudene på det du trenger. Lag en liste over hva du trenger - du sparer lite på å handle ting du ikke trenger. Det er prisen og ikke rabatten som er avgjørende. Også vil jeg anbefale bruk av prissammenligningssider, slik at man får sammenlignet prisene fra de ulike netthandelsaktørene på varene du ønsker å kjøpe. Dette kan du spare mye på nå i førjulstiden, forteller Kjetil. 

Våre beste tips for å spare penger på førjulshandelen

 • Vær oppmerksom på om nettsidene du vurderer å handle fra er ekte. Det er mange falske nettsider og svindelforsøk. Så vær på vakt, særlig om tilbudene virker å være for gode til å være sanne. Er du usikker kan du sjekke kontaktinformasjonen på nettsiden. Sjekk om adressen virker legitim. Fremstår språket på nettsiden som det er oversatt av google translate, bør du styre unna. (https://www.online.no/sikkerhet/unngaa-falske-nettbutikker/)
 • Bruk sikre betalingsmåter som f.eks Klarna. Her kan du også velge å vente med å betale til du har mottatt varen. Dette er også praktisk hvis du ser at du må returnere varen.
   
 • Noen nettsider fremstår som at de er norske, selv om de sender fra utlandet. I slike tilfeller kan moms og fortollingsutgifter tilkomme som en irriterende overraskelse. De fleste nettbutikker har en «Om oss» eller «Kontakt oss» lenke på nettsiden (ofte nederst på siden). Der kan du sjekke hvor nettbutikken egentlig holder til.
   
 • Sjekk nettbutikken sin retur-ordning. Fremstår det som enkelt å returnere? Hva er kostnaden for å returnere osv?
   
 • Velg det leveringsalternativet som passer deg best, ikke nødvendigvis det billigste. I de fleste nettbutikker har du valget mellom å få varen levert til hentested, pakkeboks eller få den levert hjem.
   
 • Noen nettbutikker har check-out løsninger hvor man må fylle inn sine personlige detaljer manuelt. Husk å være nøye når du taster inn telefonnummer og adresse, slik at du er sikker på at transportøren har nødvendig informasjon for å leverer pakken på rett sted og varsle deg om at du kan hente pakken.
 • Dersom du skal handle julegaver, så begynn tidlig for å være sikker på at du får varene i god tid før juleaften. Det er stor trykk i både nettbutikkene og for oss transportører i denne tiden, så det er viktig å beregne at det tar litt lenger tid å få varene sine enn ellers i året.

 • Husk siste frist for å få varene før jul, legg inn ordren din senest 15.desember.