Gå direkte til sidens hovedinnhold Gå til hovedmenyen Gå til språkvelgeren
Netthandelsbarometeret Netthandelsbarometeret

Netthandelsbarometeret

2020 ble et rekordår for netthandelen, spesielt i 4. kvartal. I november måned hadde netthandelen en vekst på 63% sammenlignet med samme måned i 2019. Q4 utgaven av Netthandelsbarometeret viser hvordan omsetningen i norske nettbutikker økte med totalt 37% i 2020, en vekst vi aldri tidligere har vært i nærheten av.

I barometeret finner du alt du trenger å vite om dagens netthandel. Rapporten inneholder blant annet; varehandelsstatistikk, nøkkelindikatorer fra markedet, spørreundersøkelser og forbrukertrender, samt interne nøkkeltall fra PostNord.

Vår forbrukeradferd endret seg raskt som følger av smittetrenden og restriksjonene som ble innført i november og desember. I netthandelsbarometerets spørreundersøkelse utført i desember, kom det blant annet frem følgende:

  • Andelen forbrukere som handlet over 50% av julegavene på nett økte kraftig fra forbrukeres egne forventninger i oktober
  • 1/3 av forbrukere opplyste at de handlet julegaver på nett for å redusere smitterisikoen og følge nasjonale og lokale restriksjoner
  • COVID-19 var den viktigste hovedårsaken bak gavehandelen på nett blant de over 60 år
  • Jo flere barn man har, jo mer handler man på nett

Dette er bare en liten del av innsikten netthandelsbarometeret gir. Tilgangen får du ved å laste ned barometeret nedenfor! 

Les mer i Netthandelsbarometeret for 4. kvartal 2020.

Netthandelen opp 42 % i oktober

SSBs detaljhandelsindeks viser at verdien av netthandelen økt med 42 prosent fra oktober til oktober, mens verdien av all butikkhandel økte med 13,9 prosent siste 12 måneder.

Flere har fått helt nye netthandlevaner

På bare noen få måneder har norske forbrukere fått helt nye netthandlevaner, og markedet er nå modent for å teste produkter som kanskje ikke ville blitt lansert før om flere år. 

Netthandelen er i eksplosiv vekst

Med utvidelsen på Langhus betyr det at anlegget vil doble kapasiteten til 250.000 pakker per dag, og et nytt sorteringssystem vil øke presisjonen og gi mer effektiv logistikk. 

I år er det ekstra viktig å starte julegavehandelen tidlig

Denne julen kan vi ikke stresse rundt på stappfulle kjøpesentre i siste liten. Skal du rekke å komme i mål, bør du starte nå.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Da vil du motta nyheter innen netthandel, logistikk og kommunikasjon.