Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2021-02-25 09:01

Kontaktfrie pakkeleveringer

Fortsatt høy smittefare og strenge regler for sosial kontakt gjør det viktig å finne nye løsninger for henting av pakker bestilt på nettet. PostNord har nå startet utplassering av 1500 pakkautomater i Oslo og omegn og tilbyr kontaktfrie hjemleveringer.

- Jeg tror mange opplever det som litt slitsomt å hente pakkene sine nå. Det kan ta lang tid, og det kan være en kilde til smitte å måtte stå sammen med andre å vente. Vi vil derfor tilby flere valg til forbrukerne, slik at det skal bli enklere å handle under COVID-19, sier Robin Olsen, administrerende direktør i PostNord Norge. 

Pakkeautomatene skal settes opp i nærheten av der folk bor, slik at forbrukerne får kort vei når de skal hente pakkene. Her vil du ved hjelp av PostNord-appen kunne åpne boksen der pakken din ligger. Dette gjøres ved hjelp av telefonens Bluetooth-teknologi.

- Kunden vil som i dag få en SMS når pakken kan hentes, og kan deretter når som helst på døgnet hente pakken sin. Automatene vi også lette presset på utleveringsstedene i travle tider, sier Olsen.

Pakkeautomatene kan stå utendørs, og trenger ikke tilkobling til strøm eller nett. Pakkeautomatene vil ha en modulbasert løsning med enkel mulighet for utvidelse ved behov, eller flytting. De vil vedlikeholdes av PostNord.

Pakkeautomatene vil også kunne erstatte noen av leveransene hjem til folk. Istedenfor mange enkeltleveranser, kan man levere et større antall pakker samtidig til automatene

- Samtidig vet vi at hjemlevering er populært. Vi hadde en vekt på 157 prosent i 4. kvartal i 2020 sammenlignet med 2019. Vi vet det er populært blant småbarnsfamilier, arbeidsgivere, men det er også et godt tilbud til eldre, som ønsker å gå minst mulig ut i disse dager, sier Olsen.

Hjemleveringene kan også avtales å gjøres «kontaktløst», slik at pakkene leveres på et avtalt sted, om man er hjemme eller ei, spiller ingen rolle.

Installerer printere på 1600 utleveringssteder

PostNord vil også gjøre det lettere for forbrukerne å returnere pakker ved ganske enkelt å installere printere hos deres 1600 utleveringssteder, eller sende pakker til venner og kjente. Ta med deg pakken og telefonen, så får du hjelp til å sende pakkene. Printere i butikk muliggjør også at det fremover vil bli enklere for forbruker og sende sine privatpakker gjennom PostNord og tjenesten MyPack Go.

Er du en del av den sirkulære økonomien, og selger dine brukte – men ikke utbrukte – klær og andre ting på nettet? Da kan du bruke MyPack Go. PostNords pakketjeneste der du bor.

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger