Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2021-08-30 11:04

Tiltak mot høysesong – uke 48 blir travlest

Black Week er i full i gang, og for mange har også førjulshandelen påstartet. PostNords netthandelsekspert, Victoria Rummelhoff mener det er flere scenarioer å hensynta i år sammenlignet med tidligere år.

 

- I år det flere scenarioer å ta hensyn til. Kjøpesentre, butikker og samfunnet generelt har åpnet opp, og vil nok i større grad bli benyttet i år sammenlignet med i fjor. I tillegg står man ovenfor en global fraktkrise som kan gi varemangel under årets førjulshandel – dette vil kunne påvirke volumene, derfor er prognosene for årets høysesong vanskeligere å spå enn tidligere år. Likevel øker vi den totale kapasiteten vår på ca. 30 % - så vi godt forberedt, sier Victoria.

PostNord har gjort en rekke tiltak før årets høysesong, hvor man blant annet har etablert en ny produksjonsmodell i Oslo - Dette vil gi en langt større kapasitet.

Vi har innført en rekke tiltak med ny produksjonsmodell som den største. Dette gir oss økt kapasitet og produktivitet. I tillegg har vi økt kapasiteten på bemanning, biler og materiell. IT-kapasiteten er satt til 24 timer i døgnet og totalt har vi mer enn 1600 hentesteder spredt over hele landet. Dette er kun noen av årets tiltak, forteller Victoria.

Les mer om PostNords tiltak i forkant av årets høysesong her

 

PostNords direktør for produksjonsutvikling, Pål Eier ser tilbake på lærerik omlegningsprosess for PostNord. Nye metoder og produksjonsformer gir verdifull læring.

Oppfordrer forbrukerne til å hente raskt


PostNord har lagt bak seg et annerledes år i 2020, med stor pakkevekst på grunn av nedstengning og Covid-19. I 2020 hadde selskapet en volumvekst på 43 % sammenlignet med 2019. En like sterk vekst forventes ikke i år da samfunnet har åpnet opp igjen – og mange trolig vil benytte seg av fysiske butikker og kjøpesentre, men oppfordringen til alle som bestiller pakker på nett er klar.

- Bestill tidlig og benytt hele butikkens åpningstid - slik at man slipper å stå i lange køer for utlevering. I tillegg oppfordrer vi også våre forbrukere til å hente pakkene sine så raskt som mulig. Slik unngår vi fulle butikkhyller med pakker.

- Vi er ydmyke i forhold til at det kan oppstå forsinkelser når store volum ankommer til godsterminalene våre. Estimerte tall viser at neste uke (uke 48) vil bli den travleste uken, avslutter Victoria.
PostNords har satt siste frist for innlevering av pakker til 17.12 kl. 16:00. Dette er for å rekke avganger til Finnmark.