Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge

Pick-up point på terminalene

Pick-up point på terminalene
Embla Rusdal i resepsjonen på Alfaset leverer ut en pakke til en kunde.

I disse dager etableres MyPack utleveringssteder på alle PostNords terminaler. Det gir kortere transporttid og flere valgmuligheter for mottaker.

– Vi har allerede hatt utlevering fra terminalene i mange år. Ved å etablere pick-up points på alle terminalene, ønsker vi å gjøre ordningen mer tilgjengelig for privatpersoner, sier Tony André Johnsen, produktsjef for forretningsområde e-handel i PostNord.

– Internt gir det oss i større grad følelsen av å drive butikk, sier han.

Raskt etablert

Tanken om å etablere utleveringssteder på terminalene er ikke helt ny. Men da beslutningen ble tatt rett før sommerferien, tok det ikke lang tid før ordningen ble etablert.

– Først ute med det nye konseptet var terminalen på Alfaset. Der var det blå skapet på plass i resepsjonen, og de første pakkene ble utlevert i juli, forteller Johnsen.

Ordningen blir administrert av resepsjonistene på Alfaset i Oslo. I andre byer har det passet bedre å etablere utleveringsstedet på terminalen.

Store volum

De rundt 1500 utleveringsstedene PostNord har etablert i butikker over hele landet er satt under et stort press i perioder der det tradisjonelt sendes mange pakker. Utleveringsstedene skal håndtere store volumer for eksempel i julerushet og Black Friday.

– De periodene kan være utfordrende, sier Johnsen, som viser til at det generelt er en økning på 50-60 prosent i juletiden, med en peak på 100 prosent uken etter Black Friday sammenlignet med en normaluke.

– Da vil 24 nye utleveringssteder på terminalene være gode alternativer for mange kunder, sier han.

Teststasjoner

Det kan være tidsbesparende å benytte seg av terminalen som et utleveringssted for dem som oppholder seg i nærheten. Det siste distribusjonsleddet fjernes – det innebærer kortere transport – noe som gir kortere leveringstid.

De umiddelbare fordelene er kapasitetsøkning og redusert transporttid.

– Men vi kan også bruke de nye utleveringsstedene til å prøve ut ideer, sier Johnsen.
Han viser som eksempel til at de kan teste ut mulighetene for å kjøpe transport direkte i butikken, eller etablere prøverom med digitale speil der du kan "prøve" klærne på deg.

– Utleveringsstedene på terminalene kan fungere som "concept-stores", der vi kan teste ut framtidsrettede konsepter, forteller han.

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger