Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2020-12-21 14:00

Smittesituasjonen på Alfaset, Covid-19 - FAQ

Vil koronasmitten blant ansatte på Alfaset føre til forsinkede pakkeleveranser?

Slik det ser ut nå skal vi klare å få frem alle pakker som er levert inn innen garantifristen fredag 11. desember.
Vi har færre personer tilgjengelig, fordi en del ansatte er i karantene. Det betyr at kunder som har sendt ut pakker som er bestilt i løpet av den siste uken, kan oppleve at de blir levert etter julaften.

 

 

Hvor mange har testet positivt hos PostNord?

En frivillig hurtigtesting gjennomført av de ansatte på godsterminalen på Alfaset torsdag 17. desember og fredag 18. desember viste at 14 av 240 har testet positivt på koronaviruset. Det gjenstår å teste cirka 240 terminalarbeidere ved Alfaset, Lørenskog og Langhus terminaler. I perioden 4. desember og frem til 17. desember hadde 8 ansatte fra Alfaset-terminalen testet positivt, og 1 person ved terminalen på Lørenskog.

Hvorfor har dere valgt å opprette en hurtigteststasjon?

Vårt selskap har en samfunnskritisk funksjon, og det eneste måten å være sikker på at vi har kunnet fylle den er ved å ta smittevern på største alvor. Det har vi også gjort ved å innføre en rekke tiltak utover det som har vært bestemt av myndighetene. Når vi så at det likevel var oppstått smitte hos noen av våre terminal-ansatte var det derfor svært viktig raskt å skaffe seg oversikt over situasjonen.

Hvem tar beslutning om å eventuelt stenge ned Alfaset?

Det er bydelsoverlegen som har mandat til å ta beslutningen om å legge ned. Vurderingen deres er at det ikke er riktig å gjøre det slik situasjonen er nå.
Hvilke tiltak er gjort på Alfaset i forbindelse med flere smittede de siste dagene?
Torsdag. 17 desember ble det opprettet en frivillig hurtigtest for de ansatte på terminalen på Alfaset. Dette vil bli oppretthold inntil videre og utvidet til Langhus og Lørenskog fra mandag.
Det er innført påbud om bruk av munnbind på terminalene, og dette vil bli fulgt opp av vektere på området. I tillegg gjelder de regler som nasjonale og lokale myndigheter har besluttet.
Alle funksjonærer jobber også hjemmefra

Hvordan får kundene beskjed om avvik skulle oppstå?

Kundene vil få beskjed lokalt fra deres kontaktperson og/eller selger i PostNord. Samtidig ber vi om forståelse for at det kan oppstå forsinkelser med tanke på situasjonen på Alfaset-terminalen.
Hvordan vil man gjennomføre driften på Alfaset?
Vi vil prøve å opprettholde driften som normalt, men med redusert kapasitet vil vi ta i bruk distribusjon via andre store terminaler på Østlandet, deriblant Langhus, Larvik og Drammen.

Kan man bli smittet av koronaviruset via pakker?

I henhold til informasjonen fra Verdens helseorganisasjon WHO og norske helsemyndigheter så anses risikoen for å bli smittet gjennom brev eller pakker som veldig lav. Virus som COVID-19 smittes via syke mennesker og ikke via brev eller pakker.
WHO skriver: "Fra tidligere analyser vet vi at koronaviruset ikke overlever lenge på objekter som brev og pakker." Dette skyldes at koronaviruset smitter gjennom dråpesmitte og at disse tørker raskt og dermed uskadeliggjøres på overflater.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Da vil du motta nyheter innen netthandel, logistikk og kommunikasjon.