PostNord kåret til Årets Samarbeidspartner 2016
PostNord hedres av Lørenskog kommune etter at rekordmange kandidater formidlet fra Flyktningtjenesten har gått videre fra praksisplass til ansettelse.
- På et halvt år har PostNord ansatt 9 personer rett fra praksisplass, og så vidt vi vet er det rekord. Vi er helt avhengig av at slike bedrifter finnes i næringslivet, ellers kommer vi ingen vei, sier Isabella Mathiesen, karriereveileder og markedskoordinator hos Flyktningtjenesten i Lørenskog kommune.
Mandag 19. Juni kom Mathiesen sammen med kollegene Hilde Selsing og Line Stene på besøk til PostNord på Alfaset. Med seg hadde de blomster, en diger marsipankake og en plakett som det synlige beviset på at PostNord er kåret til "Årets Samarbeidspartner" 2016.
Plaketten ble overrukket av ordfører Ragnhild Bergheim i Lørenskog kommune.
Vinn-vinn
Fra venstre: Kariann S. Ellefsen, HR-direktør i PostNord, Frank Almaas, personalkonsulent i PostNord, Isabella Mathiesen, karriereveileder og markedskoordinator i Flyktningtjenesten i Lørenskog kommune og Ragnhild Bergheim, ordfører i Lørenskog kommune.
- Dette er en vinn-vinn situasjon for søkeren, samfunnet og PostNord. Kandidater som ellers ville ha slitt med å nå frem i direkte konkurranse med andre søkere, får muligheten til å komme seg inn på arbeidsmarkedet og bli selvstendige. For oss er dette en ekstra dimensjon i rekrutteringsarbeidet, sier personalkonsulent Frank Almaas i PostNord.
Praksiskandidatene er gjerne flyktninger som enten mangler formell kompetanse, eller har kompetanse som ikke er godkjent i Norge, og som dermed stiller bakerst i køen på jobbmarkedet.
- Mangfold er lønnsomt
Hos PostNord får de prøve seg på ordinære arbeidsoppgaver i 3-4 måneder for at begge parter skal se om det er noe man ønsker å gå videre med. For HR-direktør Kariann Siljan Ellefsen i PostNord handler mangfoldig inkludering like mye om bedriften som praksiskandidaten.
- Mangfold er lønnsomt. Det er viktig at man får opp øynene for den verdien som ligger i mangfold, ikke bare at det er politisk korrekt. Først da får vi til skikkelig endring, sier Ellefsen.