Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2020-09-29 00:00

Shopping på nett fortsetter å øke

blobid10.jpgNordmenn fortsetter å handle mer på nett. SSBs detaljhandelsindeks for august viser en liten nedgang for samlet varehandel, men en oppgang på hele 15,6 prosent for netthandelen.

- Tallene bekrefter at korona-krisen har ført til en omlegging av nordmenns handlevaner, sier kommunikasjons- og markedsdirektør Ole A. Hagen i PostNord Norge.

SSB rapporterte mandag morgen at omsetningsvolumet i detaljhandelen gikk ned med 4,9 prosent fra juli til august 2020, sesongjustert. Dette skjer etter en oppgang på 0,6 prosent fra juni til juli.

Ole A. Hagen, kommunikasjons- og markedsdirektør i PostNord Norge
Ole A. Hagen, kommunikasjons- og markedsdirektør i PostNord Norge.

Når vi ser nærmere på tallene ser vi at volumindeksen for netthandel steg med hele 15,6 prosent fra juli til august og med 25 prosent siste 12 måneder. Dette er en nedgang i veksten sammenlignet med april måned, da 12-månedersveksten var utrolige 55,8 prosent.

Utvikling i netthandel og detaljhandel per måned fra 2018 til i dag.
Utvikling i netthandel og detaljhandel per måned fra 2018 til i dag.

- I april satt alle nordmenn inne. Det førte til en eksplosiv vekst i netthandelen. Fra mai har samfunnet vært mer normalisert, men ennå er nivået på netthandelen i juni og august på samme nivå som i april, sier Hagen.

Koronasituasjonen har også medført en vekst i hjemleveringer fra PostNord på over 100 prosent. Selskapet har måttet bygge en ny driftsmodell for å få til nok hjemleveringer på dagtid, og satt inn 100 nye sjåfører for å møte den høye etterspørselen av pakke- og hjemleveringer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi blir veldig glad om du melder deg på nyhetsbrevet vårt! Da vil du motta nyheter innen e-handel, logistikk og kommunikasjon.

Få nyhetsbrev fra oss

Relaterte tjenester

Få pakkene slik det passer deg

MyPack Home Small

Send pakker på opptil 2 kg med lav verdi som leveres til mottakerens postkasse eller dørmatte.

Mer om MyPack Home Small

Fleksibel betaling for kundene

Vil du tilby kunden en fleksibel måte å betale for varen på? Med PostNords betalingsløsning kan kunden din betale når hun vil og hvordan hun vil. Kunden kan til og med velge når hun vil velge.

Vi gjør postoppkrav enkelt med Cash On Delivery