Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2021-02-25 15:41

Slik er vår pandemi-hverdag

Mens noen av oss tilbringer dagene på hjemmekontor, er mange av fortsatt på arbeidsplassen. Les hva noen av våre ansatte på terminal synes om å jobbe på terminal under pandemi.

Dagene på våre terminaler har ikke gått helt sin vante gang det siste året. Pandemien har satt sitt preg også her. Covid-19 har vært en utfordring, men det er også en situasjon vi har lært mye av.

Dette er hva Gunnstein Son Bergheim fra terminal Skei, Hugo Myrvold fra terminal Trondheim, Thomas Heen Ræge fra terminal Stavanger, mener om terminaltilværelsen under korona.

 

Gode rutiner i Stavanger​

Skiftleder Thomas Heen Ræge kan fortelle at de er nøye med å opprettholde smittevernsrutinene på terminalen.

– Vi er blitt mer obs på å holde avstand når vi jobber og har endret ordning på pauser, arbeidsprosesser ute på terminalen og hygiene, for å nevne noe. Vi deler opp pauser og er cirka halvparten om gangen, forteller Thomas.

– Vi har også måttet endre på enkelte jobber ute på gulvet. Der vi normalt har utført den med to eller flere arbeidere, er det nå kun en. Slik kan vi holde avstand og minske risiko for smitte, forteller Thomas.

 

Snur utfordringer til muligheter

 – Koronaviruset har jo vært en utfordring, men det har tvunget oss til å se over hva vi gjør. Vi ser at de endringene vi har gjort faktisk har vist seg å være mer produktive. Jeg føler også at ansvarsfølelsen for jobben har bedret seg. Det virker som at vi har forstått mer av viktigheten av jobben vi gjør, og dermed har vi også bedret kvaliteten på arbeidet vårt, mener Thomas.

I en tid hvor sosialt samvær har blitt sjelden vare, settes det stor pris på den sosiale biten ved jobben.

– Jeg er veldig glad for at jeg kan være på jobb! Den er det sosiale vi får i disse tider og jeg ser for meg det hadde vært fryktelig kjedelig å ikke se eller snakke med andre mennesker. Det føles selvfølgelig ekstra godt å vite at en bidrar til at samfunnet går rundt i disse vanskelige tidene, avslutter Thomas.

Gjengen i Stavanger er avbildet lengst opp i artikkelen.

 

Gunstein har hatt sitt beste år på Terminal Skei​

21 år gamle Gunstein Son Bergheim er skiftleder på Skei-terminalen. Han hadde egentlig planer om å flytte og starte i jobb på terminalen vår i Bergen, men så dukket korona opp.

– Rett før korona, var jeg på vei til å flytte til Bergen og prøve meg på PostNord der. Men så kom jo pandemien og stengte ned alt sammen, og da var jo ikke det aktuelt.

Jeg, som mange andre, var jo også litt stressa for hva dette vil bety for jobben, men etter korona har jeg fått mer og mer jobb. Nå vil jeg si at korona faktisk har påvirket meg positivt, forteller Gunstein og legger til at koronaviruset har hatt en positiv påvirkning på arbeidsmiljøet.

– Vi har på mange måter vært nødt til å stramme oss litt opp. Det siste året har krevd mer av oss. Samtidig har det også styrket samholdet vårt, siden vi er nødt til å stå sammen. Personlig er jeg veldig glad for å kunne være på jobb, det er ikke det samme å gjøre jobben min fra hjemmekontor. Når jeg har vært syk har jeg sittet på hjemmekontor – man har ikke den samme kontrollen der, det er vanskelig å se over en rapport med masse kolli uten å kunne gå ut og se pakkene. Samtidig så er det jo mange jobber som egner seg hjemmefra, men for meg og min type jobb er det aller best å være på terminalen, understreker Gunstein.

Ved godt mot også i Trondheim​

​Driftsleder på terminal i Trondheim, Hugo Myrvold, jobber både hjemmefra og på terminal. Han har vært i PostNord 14 år og driver nettbutikken Toys4Kids ved siden av jobben. Hugo melder om at de også i Trondheim har tatt koronautfordringen på strak arm.

– Vi har hatt en enorm økning i antall pakker, og vi må tenke smittevern i alt vi foretar oss. Vi har opprettet gode rutiner for spriting av trucker og sniler samt Ht`er og annet utstyr. Vi har påbud om bruk av munnbind på hele avdelingen, så ingen slipper unna hos oss! Vi har lavere sykefravær til tross for alt som skjer med økt arbeidsmengde og korona. Jeg opplever også at vi har ett større samhold på skiftene, eller kohortene, forteller Hugo.

Ellers forsøker Hugo å se lyst på pandemien vi alle befinner oss i.

– Vi har vært heldige i Trondheim. Det eneste vi preges av her, er at spriten skal på hendene og ikke i glasset. Så må vi jo ta med at RBK ikke er helt i form om dagen, avslutter Hugo. ​

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Da vil du motta nyheter innen netthandel, logistikk og kommunikasjon.

Få nyhetsbrev fra oss