Hopp over navigering og søk

Tips til hvordan du pakker for å beskytte varene

Her får du tips og råd om hvordan du pakker varer du skal sende, på best mulig og sikreste måte.

Video

For at det du sender, skal komme frem uten skader, er det viktig at du pakker det riktig. Alle pakker håndteres ved hjelp av maskiner, fraktes med bil og lastes sammen med annet gods med varierende størrelse, form og vekt. Vi anbefaler derfor at du pakker forsendelsen ordentlig, slik at den tåler støt, vibrasjoner og trykk.

Beskytt varen på best mulig måte

Som avsender har du ansvar for å pakke det du skal sende, på riktig måte. Her er våre beste tips til hvordan du pakker på en sikker måte:

  • Pakk produktene inn i noe mykt som demper støt. Legg dem i en hard eske som beskytter dem mot å bli klemt. Beskytt deler som stikker ut, og ta hensyn til hvor ømtålig produktet er, samt vekt og form.
  • Sender du flere produkter i samme eske, er det viktig at alle er ordentlig emballert i separate forpakninger, slik at de ikke skader hverandre. Eventuelt kan de skilles fra hverandre med skillevegger.
  • Fyll pakken med støtdempende materiale, da unngår du at den klemmes sammen hvis den havner under andre og tyngre pakker.
  • Fest små og tunge gjenstander til en større plate, slik at de fikseres i esken og ikke skader den innenfra.
  • Hvis det er mulig, angir du ekstra informasjon, f.eks. «Denne side opp», direkte på pakken, slik at dette tydelig fremgår for den som skal håndtere forsendelsen.
  • Lås alle gjenstander med regulerbare ledd eller hjul på egnet måte, slik at produktet ikke endrer posisjon under transporten.
  • Legg gjerne et visittkort eller en kopi av adresseetiketten i esken. Det gjør det lettere for oss i tilfelle adresselappen løsner under transporten.
  • Sørg for at emballasjen ikke er skadet når varene leveres til oss (innholdet kan eventuelt skade annet gods, personale og maskinpark). Skadet emballasjen erstattes ikke av PostNord.

Er du fortsatt usikker på hvordan du best pakker forsendelsen din?

Kontakt kundeservice, så hjelper vi deg.

Send pakke til hvem du vil i hele Norge

Betal for frakten på nett og send pakken fra ditt nærmeste PostNord pakkested.

Send pakke fra kr 99,- nå

Finn ut mer om MyPack GO