Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2020-06-09 13:07

Alltid et steg foran

Ingunn Dullum har slitt ut rundt 40 par sko under sin «vandring langs norskekysten».

MIL ETTER MIL: Ingunn går ca 1200 kilometer i året til og fra jobb.

 

DU KAN SITTE i bilkø, hutre i et busskur eller prøve å skli ubekymret frem på en elsparke- sykkel. Nesten all pendling har imidlertid én ting felles: Den er like upålitelig som en fireåring som passer på en pose smågodt. Ingunn Dullum vil vite når hun kommer frem. Hun benytter seg derfor av klassisk transport. Hun jobbpendler til fots, året rundt, uansett vær. 

– Det går faktisk raskere enn å ta buss eller T-bane. Også liker jeg ikke å vente, sier hun. 

Ingunn er administrasjonssjef i Oslo og sliter ut ett par sko hver sesong. Minst. Før klokken 6 – eller med poeten Tomas Tranströmers ord: «før morgenen setter strålene i låsen og mørkets dører åpner seg» – starter hun den 2,4 kilometer lange veien til terminalen på Alfaset. Veien er trafikkert, og hun går gjennom store industriområder. Men det er ikke så ille, synes Ingunn. Hun hører stort sett på country eller trønderrock hele veien. 

– Om morgenen handler det om å komme seg på jobb fortest mulig. Med god musikk på øret holder jeg et høyt tempo. 

Det blir ca. 1200 kilometer i året. I løpet av de 16 årene Ingunn har pendlet til fots, har hun tilbakelagt en strekning som tilsvarer en vandring langs hele norskekysten. Det er derfor ikke så rart at hun bryr seg mer om skoenes komfort enn deres utseende, og om vinteren er brodder helt uunnværlig. 

– Det er skummelt å gå når det er glatt om vinteren. Det hender at jeg faller både én og to ganger. 

På jobben sitter Ingunn mye på kontoret. Jobben hennes er å sørge for at leverandør- fakturaer blir betalt, og at kostnader stemmer og avvik blir håndtert. Hun har også ukentlige møter med ledere på terminalen og kjørekontoret om økonomien. Det blir mye informasjon og statistikk i løpet av en dag, så hjemover går hun uten noe i øretelefonene.

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger