Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2019-07-01 08:32

Elektrisk kjøreglede i PostNord

Sammen med Wittusen & Jensen er PostNord klare for et pilotprosjekt basert på leveranse med null utslipp. 

Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand er byene hvor det skal drives nullutslipps bydistribusjon. Flere av Wittusen & Jensens kunder stiller krav til sine leverandører om distribusjon med nullutslippsbiler innenfor bykjernen.

Dette har resultert i et fruktig og godt samarbeid mellom PostNord, Wittusen & Jensen og transportleverandør. Moderne elektriske varebiler, skal nå drive effektiv bylogistikk i Norges fem største byer.

Miljøsjef i PostNord May-Kristin Willoch syntes det er en positiv trend at mottakere og leverandører nå stiller krav om nullutslippsbiler.

— PostNord ønsker å møte kundekravene, hvor vi ser at flere og flere av våre kunder stiller krav om en grønnere transport. Imøtekomme disse kravene ser vi som en sentral del av vårt samfunnsansvar. Det er en viktig utvikling at det er etterspørsel av grønne alternativer. Slik vi ser det er transportbransjen gjennom et pågående grønt skifte, hvor utfordringene om teknologisk umodenhet og usikre rammebetingelser er usikkerhetsmomenter for logistikk. Her har vi allikevel godt rett på og satt i gang. Uten positivt innstilte leverandører hadde vi ikke fått til denne oppstarten, sier Willoch.

— Samarbeidet med Wittusen & Jensen har vært enestående. De har vært store pådrivere, og takket være deres initiativ er PostNord i Norge nå virkelig i gang med det «grønne skifte».

Vant anbudsrunde 

Salg og Markedsdirektør i Wittusen & Jensen Bjørn Ola Børrestuen er godt fornøyd med samarbeidet aktørene nå skal gjøre på miljøsiden.

— PostNord vant anbudsrunden fordi de tilfredstilte våre miljøkrav best, blant annet om nullutslipskjøretøy i bylogistikken. PostNord oppfylte alle kravene, og nå ser vi frem mot et godt samarbeid, hvor det skal leveres utslippsfritt i de fem største norske byene, sier Børrestuen.

Kjøreleder i Kristiansand for PostNord Norge Rune Solli gleder seg til å komme i gang med distribusjonskjøringen, og tror at vi på sikt vil se flere slike nullutslipps varebiler rundt om i Norge.

— Varebilen settes rett ut i ordinær distribusjonskjøring i Kristiansand-området fra og med 1. juli 2019. På sikt får vi forhåpentligvis flere slike biler, så dette blir et svært spennende pilotprosjekt. Fordelen med denne varebilen er at de er mer brukervennlige enn en vanlig elbil. De har både større plass og kapasitet, noe som gjør det mer kostnadseffektivt for oss som logistikkleverandører. Vi gleder oss til å komme i gang, sier Solli.

Varebilene settes rett ut i ordinær distibusjonskjøring, og noen av byene vil være i gang fra 1. juli.

Norask Transport er transportleverandør i forbindelse med samarbeidet Wittusen & Jensen og PostNord Norge nå har inngått. Daglig leder i Norask, Juraj Kozienka ser lyst på den grønne fremtiden.

— Tungtransporten har jo lenge etterspurt grønnere alternativ, og endelig ser vi større elbiler som er langt mer brukervennlige og kostnadseffektive enn tidligere. Etterspørselen på utslippsfrie leveranser bare øker, så vi må tilpasse oss markedet, sier Kozienka.

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger