Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2020-04-07 09:54

Koronakrisen gir netthandelsboom og hjemleveringsrekorder

I en måned nå har hjemlevering økt med nesten 150%. PostNord økte sin hjemlevering med over 50% i 2019, men nå er veksten rekordhøy.

- Vi ser en klar vekst innen netthandelen, og innen hjemlevering er veksten nå på enorme 150% sammenlignet mot i fjor. Vanlig levering i postkasse har en vekst på 50% og hente i butikk har en vekst på 25%. Innen hjemlevering er det spesielt klær og mote som nå har fått et kraftig løft, sier kommunikasjon- og markedsdirektør, Ole A. Hagen.

OleAndreasHagen-PostNord-900x1600.jpg

Ole A. Hagen, kommunikasjons- og markedsdirektør i PostNord Norge.

Ta i bruk vår midlertidige hjemleveringstjeneste

Mange kunder har de siste tre ukene tatt i bruk vår midlertidige hjemleveringstjeneste. Løsningen er rask å implementere.

Mange nordmenn er nå hjemme, og må ha varene levert på døren. De kan også ta imot leveransen på dagtid, noe som gjør at vi kan få levert pakkene enda raskere. Vi vil derfor etterstrebe å få pakkene tidligere lastet på bil, for å levere mer på dagtid som en midlertidig løsning.

Slik tar du i bruk tjenesten

Høyer har økt salget på nett med 200%

Kleskjeden Høyer er en av våre kunder som har snudd seg rundt og tatt i bruk hjemlevering som et alternativ. Normalt salg i butikk er ikke en mulighet, og Høyer fant raskt ut at hjemlevering var en løsning for dem.

Hoyer-butikk-900x1600.jpg

Høyer Gruppen AS

I forhold til mars i fjor har Høyer opplevd en 200% vekst i netthandelen på sine hjemmesider. Høyer startet med hjemleveringstjenesten i midten av februar i år.

- Vi merker at veldig mange kunder velger hjemlevering nå, mest sannsynlig for det oppleves som tryggere. Det er også fint at PostNord har gjort endringer i forhold til signering slik at man ikke trenger å ta på flere duppedingser enn nødvendig, sier Lisa Haktorson, e-commece manager hos Høyer.

Høyer kommer til å fortsette med hjemleveringstjeneste etter at coronakrisen er over, og har ett råd til andre som vurderer om de skal ta tjenesten i bruk:

- Kjør på!

Les mer om Høyers netthandelsvekst her.

Endrede leveringsrutiner midlertidig p.g.a. covid-19

For å redusere risikoen for smitte vil vi ikke kreve signatur fra mottaker ved levering. Vi vil også gi mottaker muligheten til å angi leveringspunkt i vår mottakerportal.
 

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger