Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2020-12-02 08:42

Leverte én million pakker i forrige uke

PostNord leverte ut mer enn 1 millioner pakker i forrige uke, det er rekord. Økningen i netthandelen er likevel litt mindre enn de siste prognosene kunne tyde på.

 

Antall nett-pakker hos PostNord Norge økte i forrige uke med 32 prosent sammenlignet med samme uke i fjor. Det har aldri passert så mange pakker gjennom systemet på én uke.

Victoria Rummelhoff, netthandelsekspert i PostNord Norge

- Det er litt lavere enn de høyeste prognosene, og ennå er vi godt innenfor det vi er forberedt på å klare i denne helt spesielle perioden med Black Week og korona-smitte, sier netthandelsekspert Victoria Rummelhoff i PostNord Norge.

PostNord skal kjøre ut 200 000 kolli fra selskapets to terminaler i Oslo-området denne mandagen. Det er et svært høyt antall, og PostNord er forberedt på at det kan bli enda høyere mot slutten av uken. Det betyr at det denne uken vil bli sortert og fraktet cirka 1,2 millioner pakker.

- Tilbakemeldingene er gode, spesielt fra dem som får pakkene levert hjem.  I Oslo-området leverer PostNord i dag 6000 pakker hjem til folk, sier Rummelhoff.

PostNord har forberedt seg godt på veksten i netthandelen. Kapasiteten på sorteringsanlegget på Langhus sør for Oslo er utvidet til å kunne ta unna 100.000 pakker mer per døgn. Det betyr at PostNords samlede sorteringskapasitet i Norge er økt med 40 prosent. I tillegg kan selskapet bruke sorteringskapasitet i Sverige, om nødvendig.

Antall hentesteder er utvidet med 30 prosent, og cirka 500 flere terminalarbeidere, kundebehandlere og sjåfører er ansatt for å dekke behovet.

PostNord jobber nå med å sette opp pakkebokser i boligområder rundt om i landet, slik at mottakerne kan hente pakkene når det passer dem. PostNord har også skjerpet rutinene for å unngå smitte i den hektiske tiden frem til jul.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Da vil du motta nyheter innen netthandel, logistikk og kommunikasjon.