Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2020-11-27 00:00

Netthandelen opp 42 % i oktober

SSBs detaljhandelsindeks viser at verdien av netthandelen økte med 42 prosent fra oktober til oktober, mens verdien av all butikkhandel økte med 13,9 prosent siste 12 måneder.

- SSBs detaljhandelsstatistikk for oktober viser en veldig sterk økning i varehandelen. Økningen i det sesongjusterte volumet er 10,6 prosent siste 12 måneder. Delindeksen for netthandel foreligger bare som verdiindeks. Den kalenderjusterte verdiindeksen økte med hele 42 prosent, sammenlignet med 13,9 prosent for all butikkhandel, sier Victoria Rummelhoff, netthandelsekspert i PostNord Norge.

Victoria Rummelhoff, markedsanalytiker i PostNord

Endringen i den kalenderjusterte verdiindeksen fra september til oktober i år var på 3,1 prosent for varehandel og 5,9 prosent for netthandelen.

- Netthandelstallene for oktober er sterkere enn det vi har sett på denne siden av sommeren. Med stigende smittetall og hardere smitteverntiltak i november og inn i desember kan vi regne med at veksten i netthandelen vil bli enda større i årets to siste måneder, sier Rummelhoff.

- Tallene viser at netthandelen i oktober lå 0,3 prosent over november i fjor. Det har aldri skjedd før. November er alltid den klare netthandelsmåneden på grunn av Black Friday, som er i dag, og starten på julehandelen, sier Rummelhoff

PostNord har økt kapasiteten

PostNord har forberedt seg godt på veksten i netthandelen. Kapasiteten på sorteringsanlegget på Langhus sør for Oslo er utvidet med 100.000 pakker per døgn. Slik at PostNords samlede sorteringskapasitet er økt med 40 prosent i Norge. I tillegg kan selskapet bruke sorteringskapasitet i Sverige, om nødvendig.

Antall hentesteder er utvidet med 30 prosent, og det er ansatt cirka 500 flere for å dekke behovet for terminalarbeidere, kundebehandlere og sjåfører.

PostNord jobber nå med å sette opp pakkebokser i boligområder rundt om i landet, slik at kundene kan hente pakkene når det passer dem. PostNord har også skjerpet rutinene for å unngå smitte i disse travle tidene.

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger