Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2019-11-18 16:08

Vi gleder oss til høysesong

Høysesongen nærmer seg, og vi jobber systematisk for at julehandelen, Black Friday og Black Week skal gå så knirkefritt som overhodet mulig.

STÅTT PÅ: Frank kan ta juleferie med god samvittighet.

Regionsdirektør for Oslo, Frank Uzlastiran, forteller om flere tiltak som er iverksatt før årets høysesong.

- Det estimerte toppdøgnet ser ut til å bli onsdag i uke 49. Estimerte tall viser 235 000-245 000 kolli i region Oslo. Maksimal kapasitet i region Oslo estimerer vi til å være 280 000 kolli. Kapasiteten er det ingenting å utsette på, men utfordringen blir å holde seg til den oppsatte planen, sier han.

Sterk vekst på Lørenskog

Hjemleveringsterminalen i Lørenskog har en vekst på ca 70-80 prosent sammenlignet med fjoråret, noe som gjør at flere alternativer er vurdert.

- På bakgrunn av veksten vi ser på Lørenskog leier vi ekstra areal av utleier i perioden. Samtidig er det viktig å være i god dialog med distribusjonsnettet i Oslo inn mot PEAK-perioden, sier Frank.

Følger oppskriften fra i fjor

-Det viktigste grepet blir å nøye planlegge uke, dag og timesproduksjon, og da spesielt uke 49. Også fordelingen av alle trafikker som er på vei mot Oslo blir viktig. Dette var den største suksessfaktoren i fjor. Det betyr at vi overvåker alle enheter og fordeler de til Alfaset og Langhus etter godsstruktur på enhet og status på avdelingene i region.

PostNord styrker også IT-siden i den mest hektiske perioden.

- Vi har også IT-personell og teknikere fra leverandører som vil overvåke anleggene 24 timer i døgnet. Dette for å minimere nedetid i sorteringsanleggene. Ingen ledere har ferie i perioden, sier Frank.

Han har allerede manet troppene sine, og sett på alternativer dersom noe ikke skulle gå som planlagt.

Plan B

-Vi har en plan B ved stor samtidighet, en nødplan om anlegget skulle stanse og en eskaleringsplan ved driftsforstyrrelser. Alt dette har vi god kontroll på. Daglige statusmøter vil holdes, og informasjon vil sendes ut fortløpende etter behov. Dette for å sikre en fullstendig oversikt. Dialogen mot bemanningsbyråer er også godt i gang med tanke på opplæring og sikring av ekstra kapasitet i perioden, sier Frank.

– Vi gleder oss!

Regionsdirektøren har altså god kontroll og gleder seg til høysesong.

- Totalt sett har vi et godt bilde av det vi skal gjennom, med tirsdag, onsdag og torsdag i uke 49 som de mest kritiske dagene. Vi gleder oss til høysesong, sier Frank.

For mer informasjon om våre trafikker rundt romjula og nyttår, se Juleruteplanen vår her.