Hopp over navigering og søk
2018-02-16 17.15

Coop utvider avtalen med PostNord

PostNord skal være Coops transportør av dagligvarer i Østlands-området. Avtalen innebærer også levering av brød og bakervarer fra Coops egne Goman-bakerier på Østlandet.

Alle Coops transportavtaler ble fristilt 31.12.17. I løpet av 2017 ble derfor avtalene lagt ut på anbud. Fra 1. januar 2018 videreføres tidligere avtale med Coop. PostNord har ansvaret for å frakte varer fra Coops leverandører i områdene de distribuerer varer, til lageret på Gardermoen.

– PostNord skal også sørge for å levere varer fra lageret og ut til butikkene på Østlandet, forteller Key Account Manager Kristine Martinsen i PostNord.

Coop: – PostNord presenterte konkurransedyktige priser

Samarbeidet mellom PostNord og Coop er ikke av ny dato. Helt siden 1985 har Coop benyttet seg av selskapets tjenester, i mange år gjennom tidligere Harlem Transport.

Den nye avtalen som er inngått etter at PostNord vant anbudskonkurransen, får varighet på tre år. Verdien av avtalen er på omtrent 60 millioner kroner per år.

– I forhandlingene presenterte PostNord konkurransedyktige priser, sier transportsjef distribusjon i Coop Norge SA, Lars Gunnar Grønhella.

LES OGSÅ: Logistikk redder liv

– De har gjort en kjempejobb

PostNord hadde også i 2017 ansvaret for varetransporten for Coop inn og ut fra lageret på Gardermoen. I følge Grønhella er den gode kvaliteten på leveransene i 2017 en viktig årsak til at PostNord vant anbudet.

– PostNord stilte med et helt nytt driftsteam i 2017. De har gjort en kjempejobb og har imponert. Oppsummert for 2017 har det aldri vært færre driftsavvik, sier Grønhella.

Han forteller om økte krav fra butikkene vedrørende presisjon i leveringstider, respons og oppfølging de siste årene.

– PostNord har etterkommet de økte kravene. De har fulgt med i timen, sier han.

Frakter også brød og bakervarer

I tillegg til ansvaret for transport av ordinære dagligvarer, har Coop og PostNord inngått en avtale om økt levering av brød og bakervarer.

– PostNord skal nå levere brød og bakervarer fra Goman-bakeriene på Rolvsøy og Hønefoss til butikker på Østlandet, forteller Martinsen.

Goman er Coops egne bakerier og representerer en kombinasjon av lokale baketradisjoner og moderne industri.

– Denne avtalen har en varighet på fem år og har en verdi på rundt 30 millioner kroner per år, forteller hun.

 Godt samarbeid

Martinsen berømmer det gode samarbeidet innad i bedriften gjennom hele prosessen.

– Jeg har aldri vært med på et anbud av denne størrelsen hvor kvalitet ikke engang har blitt trukket frem som tema, sier hun og presiserer:

– Kvalitet på leveranse fra driftsapparatet i PostNord Solution er et av de viktigste kriteriene for at PostNord vant anbudet, i tillegg til pris og løsning.

LES OGSÅ: Kvalitet er viktigere enn noensinne!

 Vi har mye å by på

– Det er utrolig motiverende å være en del av kundeteamet i dette anbudet, sier Head of Solution i PostNord, Tommy Slåttum.

Han framhever det gode samarbeidet på tvers av avdelinger, kompetanse og fagkunnskap under utarbeidelsen av tilbudet.

– Det viser at vi har mye å by på i PostNord når vi forener kreftene, sier han.

Mye jobb

Slåttum understreker at det har vært gjort en fantastisk jobb på oppfølging av driftsapparatet rundt kunden.

– Mye jobb, engasjement og humør ble lagt ned. Det er en prestasjon å være stolt av, sier han.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi blir veldig glad om du melder deg på nyhetsbrevet vårt! Da vil du motta nyheter innen e-handel, logistikk og kommunikasjon.

Få nyhetsbrev fra oss