Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2019-03-20 11:00

Nordmenn er mest mottakelige for kunstig intelligens

I PostNord sin ferske rapport «Netthandelen i Norden» anslås det at vi nordmenn handlet på nett for 49,1 milliarder NOK i 2018. Og i rapporten fremgår det også at nordmenn er de som er mest mottakelige for AI, kunstig intelligens, i Norden.

Tror andelen forbrukere vil øke

15 % av oss sier vi har kjøpt eller planlegger å gå til innkjøp av en personlig assistent. Netthandelsekspert i PostNord Rikke Kyllenstjerna tror at det er en vanesak, og at andelen forbrukere som vil se fordelene med kunstig intelligens bare vil øke med tiden.

Færre returer

– Kunstig intelligens kan for eksempel bidra til færre returer av klær, noe som er en stor utfordring for netthandelen og en belastning på miljøet. Hvis nettbutikkene kan lagre kroppsmålene dine, kan de foreslå klær med en så perfekt passform som mulig ut i fra historiske data fra andre kunder med samme mål og returstatistikken deres. Du slipper dermed å bestille tre forskjellige varianter for å prøve.

Norge på tredjeplass bak Sverige

— Danmark er det landet i Norden som er mest komfortable med at nettbutikker lagrer dine kroppsmål for å få en bedre AI-opplevelse med 45 %. Norge er på tredjeplass bak Sverige på henholdsvis 39 % og 37 %. Teknisk umodenhet gjør at ikke flere per i dag er interessert i en personlig assistent, men dette vil komme når vi ser behovet, sier Rikke Kyllenstjerna.