Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge

Bruk det igjen

Enten du skal sende pakkene dine i posten og trenger å pakke de godt inn før du skal sende dem, eller vil ha noen gode råd til innpakning av årets julegaver, får du tipsene her. 

Er du flink til å spare på emballasje, kan du både spare penger og gjøre miljøet en tjeneste. Norge er på forbrukstoppen i verden, og det høye forbruket vårt fører gjerne med seg store mengder emballasje. Det er heldigvis mye engasjement rundt å få ned forbruket, og det er blitt både lettere og mer trendy med gjenbruk av alt fra klær til møbler og elektronikk.

Men gjenbruk av emballasje har ikke fått like mye oppmerksomhet. Mye emballasje lages i solide materialer, og tåler fint å bli gjenbrukt opptil flere ganger. Samtidig som vi sørger for at det ikke brukes mer ressurser enn nødvendig. Andre ting som vi ellers ville kastet kan faktisk også brukes som emballasje, når du selv skal sende eller pakke inn noe.

 

Her er fem ting du kan gjenbruke som emballasje:

1. Esker og bokser

Når vi kjøper store ting eller får pakker levert, kommer det nesten alltid i pappesker eller bokser. Hvis du passer på å åpne dem forsiktig, og sparer på det, har du plutselig et lite lager med flytteesker eller bokser du kan bruke neste gang du har solgt noe på Finn.no. Når du gjenbruker slike esker og bokser for å sende noe i posten, er det viktig å passe på å fjerne eller dekke til tidligere forsendelsesinformasjon. Da kan du være sikker på at pakken kommer dit den skal.

 

2. Poser

Alle slags poser, fra brødposer til fruktposer, handleposer og gaveposer, er helt topp å bruke igjen. De fleste er vant til å gjenbruke handleposer som søppelposer, men veldig mange andre helt fine poser går i søpla. Hvis du har en fast plass på kjøkkenet du kan legge dem, som for eksempel en pose til hamburgerbrød, slipper du å kjøpe nye plastposer like ofte. Gaveposer i papp er helt supre å bruke igjen neste gang du skal gi bort noe.

 

3. Silkepapir og bølgepapp

Slik som med esker og bokser pakkes ofte forsendelser i noe som skal beskytte produktet, slik som bølgepapp, bobleplast eller silkepapir. Dette gjelder også når du handler i butikker, gjerne hvis det er knusbare ting, som vaser eller glass. Denne emballasjen er helt super å bruke om igjen neste gang du skal sende noe, eller om du for eksempel skal flytte. Et smart tips er å dedikere en stor pose eller boks til slik emballasje, så slipper du å gå ut og handle neste gang du skal sende eller pakke inn noe. 

 

4. Aviser og magasiner

Brosjyrer, aviser og magasiner er supert å spare på, da du kan bruke det enten som støtdemping inni pakker du skal sende, for å beskytte skjøre ting du skal pakke ned, eller til og med som innpakningspapir. Skal du sende noe i posten er det lurt å krølle sammen avispapiret, slik at det beskytter det som er oppi pakken.

 

5. Strikk og bånd

Når vi kjøper frukt og grønnsaker, hender det ofte at det er festet med gummistrikker. Gaver er som regel pakket inn med både papir og bånd. Alt dette er supert å spare på, og kan brukes igjen mange ganger.

Skal du sende julegaver i år? Slik pakker du forsendelsen på best mulig måte slik at den kommer trygt frem